Pre milovníkov fotografie vyhlásilo Banícke múzeum v Rožňave súťaž

NETKY.SK • 5 September 2023, 17:00 • 2 min
Pre milovníkov fotografie vyhlásilo Banícke múzeum v Rožňave súťaž

ROŽŇAVA - Banícke múzeum v Rožňave koncom augusta vyhlásilo amatérsku súťaž výtvarnej fotografie. Verejnosť sa do nej môže so svojimi fotografiami zapojiť v dvoch tematických kategóriách do konca tohto roka, víťazné snímky múzeum vystaví vo svojich priestoroch, informovala manažérka kultúry múzea Erika Hermélyi Gecelovská.

slovakia

left justify in out

"Výtvarná fotografia nie je primárne dokumentom. Môže predstavovať vlastnú interpretáciu sveta a vyjadrovať isté stanoviská autora. Autor sa neopiera o fakty, sociálnu skutočnosť, ale o umelecké interpretáciu okolia. Je to zachytenie emócie, atmosféry, nekonvenčného momentu, ale i osobného, autentického zážitku, ktorý dokáže zachytiť len fotograf," uviedla kurátorka výtvarného umenia Kristína Pakesová.

 

Múzeum súťažou výtvarnej fotografie nadväzuje na tradíciu z 90. rokov 20. storočia, kedy v priestoroch galérie pravidelne vystavovalo najlepšie amatérske fotografie z regiónu. Verejnosť sa do súťaže môže zapojiť v dvoch tematických kategóriách, a to Vaša svadobná tradícia a Na bicykli. Fotografie je možné posielať elektronicky, všetky potrebné informácie sú dostupné na webovej stránke múzea.

Amatérska súťaž výtvarnej fotografie potrvá do konca roka, výsledky budú vyhlásené vo februári 2024. Fotografie bude hodnotiť dvojčlenná odborná porota v zložení fotografky Viktórie Papp a fotografa Mareka Hajkovského. Víťazné fotografie múzeum vystaví počas budúceho roka v priestoroch galérie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: SLOVENSKY-KRAS.eu
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies