SaS Matovičove 500-eurové poukážky pre dôchodcov vetovala!

NETKY.SK • 30 November 2021, 06:33 • 2 min
SaS Matovičove 500-eurové poukážky pre dôchodcov vetovala!

BRATISLAVA - Minister financií tak bude musieť hľadať podporu v opozícii.

slovakia

left justify in out

Vládny štvorlístok sa včera nezhodol na podobe 500-eurových poukazov pre dôchodcov, ak sa nechajú do Vianoc zaočkovať prvou alebo treťou dávkou vakcíny. „Trváme na svojom stanovisku, nesúhlasíme s 500-eurovým príspevkom,“  vyhlásila šéfka klubu SaS Anna Zemanová. 

 

Znamená to, že vláda a parlament budú pravdepodobne rokovať o zavedení poukazov aj bez súhlasu SaS. Matovičov návrh v posledných dňoch podporili opozičné strany Hlas-SD a Smer-SD. 

 

Poukážka pre zaočkovaných seniorov
Štát chce poskytnúť 500 miliónov eur prevádzkam, ktoré utrpeli najväčšie škody počas pandémie koronavírusu.  Riešenie navrhol minister financií Igor Matovič (OĽaNO) minulý týždeň v piatok na spoločnej tlačovej besede s predsedom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina).

 

img

 

Peniaze sa k nim majú dostať cez zaočkovaných dôchodcov, ich deti či vnúčatá, ktorí použijú 500-eurové poukazy vo vybraných podnikoch a službách. SaS zakrátko reagovala, že súhlasila s odmenou 150 eur, pričom ďalšie navýšenie vetovala.

 

Súvisiaci článok: Nevídané! Opozícia podporí Matovičov návrh s 500-eurovými poukážkami za očkovanie

 

Plošné zatváranie škôl
Na rokovaní koaliční partneri riešili aj plošné zatvorenie škôl počas vyhláseného lockdownu. Hnutie OĽaNO je presvedčené, že školy by mali byť v aktuálnej situácii zatvorené.

 

Zemanová pre agentúru SITA uviedla, že školy ostávajú centrálne otvorené. Je tak na samotných regionálnych hygienikoch, aby posúdili situáciu v danom regióne a prípadne presunuli žiakov na dištančnú formu výučby. 

 

img

 

„Najlepšie by bolo, keby individuálne posudzovali jednotlivé školy. Sú aj školy, kde je vysoká zaočkovanosť detí a učiteľov a je škoda, ak by nejakým rozhodnutím hygienika paušálne na celý okres boli zatvorené školy, ktoré nemusia byť,“ vysvetlila Zemanová. 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Igor Matovič navrhuje poskytnúť 500 miliónov eur dotknutým prevádzkam!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies