Šojgu: Ukrajinci utrpeli veľké straty na juhu krajiny

NETKY.SK • 2 September 2022, 17:36 • 2 min
Šojgu: Ukrajinci utrpeli veľké straty na juhu krajiny

MOSKVA - Ruský minister obrany to uviedol na sociálnej sieti Telegram.

slovakia

left justify in out

„Ukrajinské ozbrojené sily pokračujú v pokusoch o útoky medzi mestami Mykolajiv a Kryvyj Rih a tiež v iných oblastiach. Nepriateľ utrpel veľké straty," napísal Šojgu v príspevku. Dodal, že jediným cieľom tejto protiofenzívy je „vytvoriť u západných predstaviteľov ilúziu, že ukrajinská armáda je schopná útokov."

 

img

Minister tiež napísal, že v Chersonskej oblasti chce Kyjev zahnať ruské jednotky z pozícií západne od mesta Dnipro späť za rieku Dneper. Šojgu hovoril aj o ďalšom postupe ruskej armády na východe Ukrajiny. Ruské ozbrojené sily podľa neho najnovšie dobyli obec Pisky v Doneckej oblasti. Moskva hlásila ovládnutie tejto obce už pred mesiacom, pripomína DPA.

 

img

 

Ukrajina začiatkom augusta oznámila, že v Chersonskej oblasti pripravuje veľkú protiofenzívu zameranú na oslobodenie regiónu a podniká jednotlivé útoky na ruské zásobovacie trasy a sklady zbraní v tejto oblasti.

 

Moskva tvrdí, že bola donútená ovládnuť časti Ukrajiny, aby zabránila prenasledovaniu rusky hovoriacich obyvateľov a aby odstránila riziko, že Západ využije Ukrajinu na ohrozovanie bezpečnosti Ruska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies