Ruský prezident Putin navštívil veliteľstvo zodpovedné za vedenie vojny na Ukrajine

NETKY.SK • 10 November 2023, 10:15 • 2 min
Ruský prezident Putin navštívil veliteľstvo zodpovedné za vedenie vojny na Ukrajine

MOSKVA - Šéf Kremľa Vladimir Putin v noci na piatok neohlásene navštívil veliteľstvo armády v juhoruskom Rostove nad Donom, ktoré je zodpovedné za vedenie vojenských operácií na Ukrajine. Informuje o tom agentúra AFP, podľa ktorej ide o druhú Putinovu cestu do Rostova za necelý mesiac.

slovakia

left justify in out

Putin "navštívil veliteľstvo Ruských ozbrojených síl v Rostove nad Donom po tom, ako (vo štvrtok) ukončil návštevu Kazachstanu," píše sa vo vyhlásení Kremľa. Sprevádzali ho pri tom minister obrany Sergej Šojgu a veliteľ vojenských operácií na Ukrajine a náčelník generálneho štábu ruskej armády Valerij Gerasimov.


V areáli rostovského veliteľstva Putinovi ukázali nové vojenské vybavenie a poinformovali ho o vývoji operácií na Ukrajine, uvádza kremeľské vyhlásenie.


Rostov nad Donom bol koncom júna hlavným dejiskom niekoľkohodinovej vzbury žoldnierov z Vagnerovej skupiny, ktorí toto mesto aj nakrátko obsadili, pričom časť miestnych obyvateľov im verejne prejavovala sympatie.

Putin pricestoval do Rostova nad Donom aj koncom októbra, keď tam absolvoval rozhovory s predstaviteľmi armády o tzv. špeciálnej vojenskej operácií, ako kremeľská propaganda oficiálne nazýva masívnu vojnu vedenú voči susednej Ukrajine. Veliteľstvo Južného vojenského okruhu, ktoré riadi bojové akcie na území Ukrajiny, navštívil šéf Kremľa aj v auguste.

Putin do miest spojených s vojnou na Ukrajine často necestuje. V apríli tohto roku ale navštívil dva čiastočne okupované regióny Ukrajiny — Chersonskú a Luhanskú oblasť. Predtým v marci v noci neohlásene zavítal do okupovaného juhoukrajinského mesta Mariupol, ktoré vlani v máji po ťažkých bojoch dobyli ruské invázne sily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP, Foto: Info.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies