VIDEO: Robert Fico chce vymazať nahrávky z chaty

NETKY.SK • 11 December 2021, 16:28 • 2 min
VIDEO: Robert Fico chce vymazať nahrávky z chaty

BRATISLAVA - Prípad označil za nebezpečný z dôvodu, že od začiatku až do konca sa odpočúvanie dialo v súčinnosti s orgánmi činnými v trestnom konaní.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku došlo k aktu štátneho terorizmu. V sobotu to v súvislosti s kauzou videí z poľovníckej chaty povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. Dopustiť sa ho mali podľa jeho slov vyšetrovatelia a prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry. Podáva preto trestné oznámenie.

 

img

 

Fico podáva aj podnet na Ústavný súd SR. Tvrdí, že výrazne porušili jeho práva ako súkromnej osoby. Žiada tiež, aby nahrávky z chaty vymazali. Hlavným cieľom odpočúvania bolo podľa neho to, aby našli akékoľvek informácie predĺženia väzby podnikateľa Miroslava Bödöra a bývalého policajného prezidenta a obvineného Tibora Gašpara. Tomu ponúkol Fico spoluprácu so Smerom-SD. Gašpar na tlačovej konferencii reagoval, že sa chce venovať najmä svojej obhajobe.

 

Prečítajte si tiež: Na čom sa zhodli zástupcovia SaS a Smeru-SD?

 

Šéf Smeru si myslí, že cieľom odpočúvania bola diskreditácia obhajoby a opozície. Fico tvrdí, že na Slovensku prebiehajú manipulácie s trestnými konaniami. "Ak už nikto nechce uznať iné dôkazy, tak tento akt štátneho terorizmu, to nezákonné odpočúvanie na chate, je podľa mňa najvýznamnejších dôkazom, ako sa na Slovensku manipulujú trestné konania v neprospech ľudí, ktorí v minulosti spolupracovali s opozíciou, opozičnými stranami, alebo boli nominantmi týchto strán."

 

 

Opozičný poslanec obvinil vládnu koalíciu, že sa snaží opozícii pomstiť. Obviňuje ju tiež zo zneužívania prostriedkov trestného práva na boj s politickou opozíciou.

 

Možno vás zaujme: Dve zamestnankyne úradu práce v Pezinku vzali do väzby

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies