Rusko po odstúpení od obilnej dohody ruší bezpečnostné záruky pre nákladné lode

NETKY.SK • 18 Júl 2023, 18:30 • 2 min
Rusko po odstúpení od obilnej dohody ruší bezpečnostné záruky pre nákladné lode

MOSKVA — Rusko v utorok oznámilo Turecku, že po odstúpení od čiernomorskej obilnej dohody, ktorá umožňovala vývoz obilia cez Čierne more z ukrajinských prístavov, ruší bezpečnostné záruky pre nákladné lode i spoločné koordinačné centrum v Istanbule.

slovakia

left justify in out

"Implementácia dohôd o obilí bola ukončená," uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí po tom, čo šéf diplomacie Sergej Lavrov hovoril so svojím tureckým rezortným partnerom Hakanom Fidanom.

Rusko v pondelok zaslalo Ankare, Kyjevu a OSN svoje námietky voči predĺženiu prelomovej dohody o obilí, ktorá umožňovala plavbu nákladných lodí z troch ukrajinských prístavov. Ruské ministerstvo zahraničných vecí v pondelok oznámilo, že platnosť dohody sa skončí o polnoci z pondelka na utorok. Ruská strana deklarovala, že bude pripravená vrátiť sa k jej implementácii, keď sa splnia jej podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies