Dnes pokračuje schôdza o vyslovení dôvery Hegerovej vláde

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 09:02 • 2 min
Dnes pokračuje schôdza o vyslovení dôvery Hegerovej vláde

BRATISLAVA – Schôdza, na ktorej majú poslanci Národnej rady Slovenskej republiky vysloviť dôveru vláde Eduarda Hegera dnes pokračuje.

slovakia

left justify in out

Kabinet sa o dôveru parlamentu uchádza na základe svojho programového vyhlásenia, ktoré si schválil na rokovaní v stredu 28. apríla. Schôdza by dnes mala trvať až do úplného prerokovania programového vyhlásenia. Následne by malo plénum hlasovať o dôvere vláde.

V piatok 30. apríla vystúpila väčšina členov kabinetu, predseda NR SR Boris Kollár aj podpredsedovia parlamentu. Ministri predstavili svoje kapitoly z programového vyhlásenia vlády a venovali sa aj bilancovaniu jej ročného pôsobenia. Písomne je do rozpravy prihlásených 17 členov zákonodarného zboru, ktorí potom dostanú šancu prihlásiť sa aj ústne.

 

Mohlo by vás zaujímať: Premiér Heger predostrel hlavné body programového vyhlásenia vlády

Vláda sa v programovom vyhlásení okrem iného zaväzuje, že v riadení verejných výdavkov bude dôsledne presadzovať princípy hodnoty za peniaze, aby sa z vybratých daní a odvodov dosiahol maximálny úžitok pre občanov. Zvýšiť chce kvalitu vzdelávania a poskytovania zdravotnej starostlivosti. Sľubuje nastaviť dotačné pravidlá v poľnohospodárstve tak, aby bola podporená produkcia s vyššou pridanou hodnotou a zvýšil sa tak podiel domácich potravín na trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies