VIDEO Michael Stipe zverejnil singel Drive to the Ocean

NETKY.SK • 5 Január 2020, 11:12 • 2 min
VIDEO Michael Stipe zverejnil singel Drive to the Ocean

BRATISLAVA - Americký spevák Michael Stipe, známy z už nefungujúcej kapely R.E.M., zverejnil druhý sólový singel Drive to the Ocean.

slovakia

left justify in out

Urobil tak prostredníctvom svojej oficiálnej webstránky v sobotu 4. januára, teda v deň svojich 60. narodenín. Finančný výťažok z predaja piesne venuje organizácii Pathway to Paris, ktorá spája hudobníkov, umelcov, aktivistov či starostov v snahe bojovať proti klimatickým zmenám. Spoluzakladateľkou organizácie je Jesse Paris Smith, ktorá je dcérou spevákovej blízkej priateľky Patti Smith. Rodák z Decaturu v štáte Georgia k novinke ponúkol aj videoklip. Vlani zverejnil debutový sólový singel Your Capricious Soul.

 


Kapela R.E.M. z amerického mesta Athens vznikla v roku 1980 a debutový album Murmur vydala v apríli 1983. Nahrávka obsahuje aj ich prvý singel Radio Free Europe. Neskôr vydali úspešné albumy ako Out Of Time (1991), Automatic For The People (1992), Monster (1994), New Adventures In Hi-Fi (1996), Up (1998) či Reveal (2001). Poslednou, v poradí 15. štúdiovkou formácie, je album Collapse Into Now (2011). Kapela, ktorú za jeden zo svojich vzorov považoval aj Kurt Cobain z Nirvany, má na konte hity ako Losing My Religion, Shiny Happy People, Everybody Hurts, Imitation of Life, Man on the Moon, Drive či Leaving New York. Trojnásobných držiteľov Grammy v roku 2007 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Ukončenie činnosti oznámili v septembri 2011.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona