VIDEO Recept: Lahodný jablkový dezert

NETKY.SK • 29 Október 2023, 11:30 • 2 min
VIDEO Recept: Lahodný jablkový dezert

Ruža, alebo dezert? Krásny dezert, ktorý hovorí sám za seba. Môže to byť dobré ako maškrta a aj ako dekorácia na stole.

slovakia

left justify in out

„Nie som profesionálny fotograf, ale rada fotím jedlá, ktoré som pripravila v kuchyni pre moju rodinu. Naša večera sa stáva mojou inšpiráciou. Mojím cieľom je, aby záber na krásne jedlo hovoril sám za seba“ povedala Manuela na svojom blogu. Dôležitá je štruktúra zložiek a to by malo zachytiť chuť a arómu jedla. 


Je potrebné, aby sa čitateľom objavila túžba a mali nutkanie bežať k zástere a vyskúšali svoje recepty. Oslaďte si život s luxusnými múčnikmi inšpirovanými ružami a preneste sa do rozkvitnutej záhrady.


Existuje niekoľko spôsobov, ako si ich môžete pripraviť. Môžete si vytvoriť svoje vlastné cesto, alebo kúpite v obchode mrazené lístkové cesto. Je to oveľa jednoduchšie a oveľa rýchlejšie!

 

 

Ingrediencie na prípravu 6ks ruží
1 mrazené lístkové cesto, rozmrazené
2 červené organické jablká (Red Delicious)
polovicu citróna, šťava
1 lyžica múky, 
3 lyžice marhúľ
škorica (voliteľné)
práškový cukor pre dokončovacie dezertu (voliteľné)

 

img

 

Čas prípravy: 45 minút

Postup:

1. Rozpustite si lístkové cesto, ak ste tak ešte neurobili. To by malo trvať 20-30 minút.

2. Pripravte si misku s trochou vody a citrónovej šťavy. Rozpoľte jablká na polovicu, odstráňte jadrá a pokrájajte jablká na tenké plátky, ako je znázornené na obrázku. Nechajte kôru, to dodá červenú farbu na ruže. Umiestnite plátky jabĺk v miske s citrónom a vodou, tak, aby nezmenili farbu.

 

img

 

img

 

3. Mikrovlnnej rúre zohrejtre jablká v miske, po dobu 3 minút, aby boli o niečo mäkšie.

 

img

 

4. Rozbaľte lístkové cesto a zľahka pomúčte dosku. Použite valček a trochu ho rozvaľkajte a snažte sa ho udržať v tvare obdĺžnika. Rozdeľte cesto na 6 prúžkov. 

 

img

 

5. Do misky dajte tri polievkové lyžice marhúľ s dvoma lyžicami vody. Dajte do mikrovlnnej rúry asi na minútu, bude sa jednoduchšie roztierať na cesto. Potrite tým cesto.

 

img

 

img

 

6. Predhrejte rúru na 190 °C. Poukladajte plátky jabĺk na cesto, ako je znázornené na obrázku. Posypeme škoricou, ak budete chcieť.

 

img

 

img

 

7. Zložte spodnú časť cesta. Opatrne rolujte, utesnite okraj  a vložte do muffin nádoby. Pečieme pri 190°C po dobu asi 40 - 45 minút, kým sa úplne neupečú.

 

img img img img img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies