Ruska strávi mesiac vo väzení, pretože vošla do pagody v sandáloch

NETKY.SK • 3 August 2017, 16:53 • 2 min
Ruska strávi mesiac vo väzení, pretože vošla do pagody v sandáloch

RANGÚN - Súd v Mjanmarsku poslal na jeden mesiac do väzenia ruskú občianku, ktorá sa dopustila urážky náboženstva, keď mala obuté sandále počas návštevy budhistickej pagody v starobylom meste Bagan.

slovakia

left justify in out

Agentúre DPA to potvrdila dnes tamojšia polícia. Podľa jej údajov nemenovanú Rusku odsúdili ešte v pondelok, dva dni po zadržaní pre uvedený prečin. Mjanmarský spravodajský server 7Day dnes uviedol, že dostala na výber medzi väzením a zaplatením pokuty vo výške 500 000 kyatov (približne 313 eur).

 

V Mjanmarsku nie je neobvyklé, že cudzincom robí ťažkosti dodržiavať prísne náboženské pravidlá, nosenie obuvi v pagode je však považované za veľkú urážku. Vlani odsúdili v tejto krajine na niekoľko mesiacov väzenia Holanďana, ktorý v budhistickej svätyni odpojil reproduktory. Novozélanďana, ktorý zverejnil ako reklamu na internete obrázok Budhu so slúchadlami, potrestali v roku 2015 vyše dvojročným väzením s nútenými prácami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies