Jana Kirschner má nový singel a klip Struny, po prvýkrát sa ocitla v úlohe režisérky!

NETKY.SK • 16 Január 2024, 13:38 • 2 min
Jana Kirschner má nový singel a klip Struny, po prvýkrát sa ocitla v úlohe režisérky!

Oceňovaná speváčka a skladateľka Jana Kirschner predstavuje autobiograficky ladenú skladbu s názvom Struny. K novinke nakrútila Jana klip, v ktorom si jedna z našich najlepších speváčok po prvýkrát vyskúšala úlohu režisérky. Song Struny je prvou ochutnávkou nového štúdiového albumu Obyčajnosti, ktorý vyjde v marci. Piesne z neho zahrá Jana Kirschner na jarnom koncertnom turné po Slovensku a Česku.

slovakia

left justify in out

V novinke Struny sa Jana Kirschner vracia do svojho detstva. K momentom, ktoré ju zmenili a spomienkam na ľudí a miesta, ktoré vo nej zanechali stopu. Okrem hip hopového beatu počuť v skladbe folklór, ktorý je s detstvom speváčky úzko spätý.
 
Struny sú o mojom sne. O tom, že nič vás nedokáže zastaviť, ak viete kam chcete ísť. Aj keď zídete z cesty, dôležité je nestratiť stopu. Moje dospievanie nebolo ľahké pre nikoho z našej rodiny. Mama sa bála, čo zo mňa vyrastie, ale otec veril, že nie som blbá. Asi mal pravdu, alebo som mala len šťastie, no prežili sme. Aj oni aj ja. Táto pesnička predznamenáva zvuk celého albumu. Prirodzený, akustický sound, žiadne veľké postprodukcie,” približuje novú tvorbu Jana Kirschner, ktorá počas 25 ročnej kariéry získala mnoho ocenení.

Tému novej skladby reflektuje a ďalej rozvíja klip, v ktorom si Jana Kirschner po prvýkrát vyskúšala úlohu režisérky. Nakrúcalo sa v jej rodnom Martine, kde bola hlavnou lokáciou Národná knižnica. Do tvorivého procesu zapojila celú rodinu, dcéry aj rodičov. Speváčka sa v klipe vracia na miesta, kde vyrastala a vďaka papierovým maskám dostáva celý vizuál jemne surreálny nádych. 
 
Koncept videa som mala od začiatku v hlave, ale bez pomoci mladých scénografov od Michala Lošonského by sme to nezvládli. Rovnako nám pri finálnej realizácii výrazne pomohli naši skvelí priatelia, režisér Juraj Johanides s kameramanom a fotografom Viktorom Cickom,” prezradila hudobníčka, ktorá žije v Londýne.

Pieseň Struny je súčasťou nového albumu Jany Kirschner s názvom Obyčajnosti, ktorý vychádza 5. marca na značke Slnko Records. Nasledovať bude aprílové koncertné turné na Slovensku a v Čechách. Album aj lístky na koncerty sú už dostupné v predpredaji. 

JANA KIRSCHNER - OBYČAJNOSTI TOUR 2024

03.04. Banská Bystrica, Záhrada CNK
04.04. Lučenec, Synagóga
05.04. Košice, Tabačka
06.04. Žilina, Nová Synagóga
07.04. Praha, Lucerna Music Bar 
09.04. Brno, Fléda
11.04. Bratislava, Stará Tržnica

Všetky informácie o Jane Kirschner nájdete na https://www.janakirschner.com/
Vstupenky na Obyčajnosti Tour https://tix.to/jktour24ID
Jana Kirschner - Obyčajnosti album | predpredaj LP a CD: https://www.slnkorecords.sk/jana-kirschner/obycajnosti

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Hana Knížová a archív Jany Kirschner
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies