Muž, ktorý zabíjal v Christchurchi, poprel všetky obvinenia

NETKY.SK • 14 Jún 2019, 07:34 • 2 min
Muž, ktorý zabíjal v Christchurchi, poprel všetky obvinenia

CHRISTCHURCH - Brenton Tarrant, muž obvinený v kauze teroristického útoku, ktorý sa odohral v marci v novozélandskom meste Christchurch, poprel na súde všetky obvinenia.

slovakia

left justify in out

Brenton Tarrant pri svojom besnení v mešitách zabil 51 ľudí. Na súde v Christchurchi sa zúčastnil prostredníctvom telemostu z väznice s najvyšším stupňom stráženia v novozélandskom Aucklande, kde je v súčasnosti vo väzbe.

 

Tarrant len ticho sedel, párkrát sa uškrnul, a nechal za seba hovoriť svojho právneho zástupcu Shanea Taita. Ten povedal, že jeho klient prehlasuje, že je nevinný, a to v prípade všetkých 92 vznesených obvinení. Na pojednávaní v Christchurchi ho zo siene pre verejnosť sledovalo aj približne 80 preživších i pozostalých po obetiach marcových útokov.

 

img

 

Voči samozvanému belošskému rasistovi Tarrantovi bolo v súvislosti s útokmi z 15. marca v Christchurchi vznesených 51 obvinení z vraždy, 40 obvinení z pokusu o vraždu a jedno obvinenie z terorizmu. Z dvoch posudkov jeho duševného zdravia vyplynulo, že tento muž je schopný absolvovať približne šesťtýždňový proces, ktorého začiatok stanovil sudca Cameron Mander na 4. mája budúceho roka.

 

img

 

Tarrant údajne začal 15. marca, počas piatkových modlitieb, strieľať na ľudí v preplnenej mešite Al Noor, z ktorej sa následne presunul do ďalšej mešity Linwood na predmestí Christchurch, kde pokračoval v paľbe. Oba útoky naživo vysielal na sociálnych sieťach.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies