Na Slovensku sa bude konať festival, ktorého hlavnou témou bude životné prostredie

NETKY.SK • 27 Február 2019, 10:19 • 2 min
Na Slovensku sa bude konať festival, ktorého hlavnou témou bude životné prostredie

VEĽKÝ MEDER - V Mestskom kultúrnom stredisku vo Veľkom Mederi sa 5. marca koná filmový festival s názvom Ekotopfilm – Envirofilm, na ktorom niekoľko dokumentárnych filmov prenesie návštevníkov prostredníctvom filmového plátna do divokej prírody, ale tiež do centra nelegálneho obchodu.

slovakia

left justify in out

Cieľom festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie sa spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a vytvárať priestor na otvorenú diskusiu o otázkach trvalo udržateľného rozvoja.

 

img

 

Dopoludnia bude na programe Junior festival pre vopred prihlásené základné a stredné školy. Večerný program je určený pre širokú verejnosť a od 16.00 h do 21.30 h poskytne pohľad nielen na problémy, ktoré sužujú životné prostredie, ale aj na ich riešenia a úspešné príbehy záchrany. Filmy sú zamerané na kamčatské medvede, cyklovýlet naprieč Nórskom, čierny trh so slonovinou či rôzne alternatívy jednorazových plastov. Program sa začína i končí prírodopisnými filmami vhodnými aj pre rodiny s deťmi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zvyčajne sa medvieďatá po jednom roku osamostatnia a matka ich opúšťa..🌱 🏔 Ale na Kamčatke trávia spolu celé 3 roky! Celý ten čas ich medvedica ochraňuje a pripravuje ich na život bez nej. Učí ich loviť ryby..🐟 ❄ Do konca novembra sa utiahnu do bezpečia svojich brlohov. K brehom jazera sa vrátia až na jar.. DOKUMENT #kamchatkabears . . . #bear #brownbear #bears #kamchatka #kamcatka #kamczatka #russia #document #film #wildlife #wild #savebears #kamchatkapeninsula #adventure #nature #cute #forest #animal #pacificocean #russianfareast #bearlovers #animallover #fluffy #wildwood #outdoor #babybears #bearcub #wildlifephotographer #ekotopfilm

Príspevok, ktorý zdieľa @ ekotopfilm,

 

Okrem filmov z celého sveta pôjde aj o sprievodnú diskusiu s názvom Domácnosť bez odpadov s Braňom Moňokom z občianskeho združenia Priatelia Zeme, ktorý na základe vlastných skúseností vysvetlí, ako môže trojčlenná domácnosť znížiť množstvo vyhadzovaných odpadov na necelých desať kilogramov za rok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies