Taliban zrušil plánované rokovanie so Spojenými štátmi v Pakistane

NETKY.SK • 19 Február 2019, 12:01 • 2 min
Taliban zrušil plánované rokovanie so Spojenými štátmi v Pakistane

Predstavitelia afganského hnutia Taliban oznámili, že rokovanie so Spojenými štátmi, ktoré sa malo uskutočniť v hlavnom meste Pakistanu, sa nakoniec ruší. Dôvodom sa stali "zoznamy čiernych listín" USA a OSN. Informáciu podala televízia TOLOnews.

slovakia

left justify in out

Taliban, radikálna nábožensko-politická skupina, sa dohodol pre účasť svojich zástupcov na rokovaniach, avšak väčšina osadenstva delegácie nemohla cestovať kvôli "čiernym zoznamom" Spojených štátov a OSN. Stretnutie na politickej úrovni sa preto konať nebude.

 

Treba poznamenať, že sankčné zoznamy existovali aj predtým, ale Bezpečnostná rada OSN vydávala povolenia na zahraničné návštevy zúčastnených osôb v rámci podpory mierového procesu. Kábul, hlavné mesto Afganistanu, však podalo Bezpečnostnej rade niekoľko sťažností týkajúcich sa týchto ciest.

 

img

 

Prvá sťažnosť súvisela s prítomnosťou delegácie Talibanu na nedávnom stretnutí v Moskve. Druhá súvisela s udalosťami v Pakistane. Zástupcovia Kábulu tvrdia, že OSN predtým ohľadom tejto veci diskutovala, avšak od rokovania v Moskve sa rozhodnutia prijímajú bez ich účasti. Predstavitelia Bezpečnostnej rady OSN zatiaľ žiadne komentáre k tejto téme nedodali.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#UN-CSW57#GeneralAsembly

Príspevok, ktorý zdieľa Manuela Orozco (@manuorozco),

 

Ako je známe, stretnutie v Islamabade bolo naplánované v súlade s návrhom pakistanských orgánov. Podľa pozorovateľov, do Islamabadu mala cestovať nedávno vytvorená 14-členná delegácia Talibanu, vrátane Anas Hagganiho, ktorý je momentálne väznený v Afganistane. Rokovania medzi zástupcami Spojených štátov a Talibanu boli naplánované na 25. februára v Katare.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies