Ruská armáda na juhu Ukrajiny opäť útočila na prístavnú infraštruktúru

NETKY.SK • 16 August 2023, 09:53 • 2 min
Ruská armáda na juhu Ukrajiny opäť útočila na prístavnú infraštruktúru

KYJEV / LONDÝN - Terčom útokov s použitím dronov, ktoré v noci na stredu na Ukrajine podnikla ruská armáda, bola prístavná infraštruktúra v Odeskej oblasti.

slovakia

left justify in out

Na útoky boli použité bezpilotné lietadlá typu Šáhid-136/131, informovalo vo svojej rannej zvodke ukrajinské letectvo. Podľa britskej stanice BBC, ktorá o obsahu zvodky informovala, boli drony vypustené v niekoľkých vlnách z juhovýchodného smeru. 

Ukrajinská armáda tvrdí, že nad územím Odeskej a Mykolajivskej oblasti sa jej podarilo zostreliť 13 útočných dronov. Ruské ministerstvo obrany sa k útokom nateraz nevyjadrilo, doplnila BBC.


BBC súčasne podotkla, že ruská armáda podniká útoky na Odeskú oblasť od polovice júla, pričom tvrdí, že ich cieľom sú lode bez posádky. Šéf vojenskej správy Odeskej oblasti Oleh Kiper uviedol, že zásahy v jednom z prístavov na Dunaji poškodili sklady a sýpky. Vzniknuté požiare boli zlikvidované, k obetiam na životoch nedošlo.

 

"Nepriateľ zasiahol územie jedného z prístavov, pričom zničil hangáre s obilím a poľnohospodárskou technikou," uviedlo operačné velenie ukrajinskej armády pre sektor Juh vo svojom vyhlásení. Ukrajinské médiá predtým informovali o výbuchoch v prístave Izmajil a Reni. Tlačová služba velenia pre sektor Juh zverejnila fotografie zobrazujúce následky úderov dronov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / BBC Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies