Počet obetí nového koronavírusu dosiahol 1770

NETKY.SK • 17 Február 2020, 6:58 • 2 min
Počet obetí nového koronavírusu dosiahol 1770

PEKING - Počet obetí epidémie nového koronavírusu v Číne dosiahol v pondelok 1770 po tom, ako infekcii podľahlo ďalších 105 ľudí, väčšina z nich v najviac postihnutej provincii Chu-pej v strednej časti krajiny. Vyplýva to z oznámení miestnych úradov, o ktorých informovala agentúra AFP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V provincii Chu-pej - epicentre šírenia nákazy - bolo za uplynulých 24 hodín hlásených 1933 nových prípadov nákazy, uviedla provinčná zdravotnícka komisia v každodennej aktualizácii.

 

Počet nových prípadov sa zvýšil

Takýto nárast počtu infikovaných od nedele znamená, že po troch dňoch s klesajúcou tendenciou sa výskyt nových prípadov v provincii znova zvýšil - oproti 1843 prípadom z predošlého dňa, aj keď je výrazne nižší než údaje z piatka a soboty.

 

Čínska Národná zdravotnícka komisia neskôr oznámila, že mimo provincie Chu-pej evidujú 115 nových prípadov. Počet novoinfikovaných mimo epicentra tak klesá už 13 dní po sebe.

 

 

Vo viac ako 25 krajinách

Výskyt koronavírusu SARS-CoV-2 (predtým 2019-nCoV), ktorý spôsobuje ochorenie pomenované Covid-19, hlásili po prvý raz v decembri 2019 v čínskom meste Wu-chan, metropole provincie Chu-pej. Mimo Číny ho odvtedy zaznamenali vo viac ako 25 krajinách.

 

Od vypuknutia nákazy sa týmto vírusom infikovalo vyše 70 500 ľudí v pevninskej Číne, mimo nej evidujú okolo 780 infikovaných na takmer 30 miestach. Po jednom úmrtí hlásili dosiaľ Taiwan, Filipíny, Hongkong a Japonsko, prvú smrť mimo Ázie oznámili v sobotu vo Francúzsku, kde zomrel starší čínsky turista.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona