Navarte si s Netkami! Tradičná veľkonočná hrudka

NETKY.SK • 7 Apríl 2023, 12:00 • 2 min
Navarte si s Netkami! Tradičná veľkonočná hrudka

Obdobie Veľkej noci je tradične spojené s chutným jedlom. V mnohých rodinách sa každoročne na sviatočnom stole ocitne "veľkonočná hrudka", ktorá sa podáva spolu so syrom, šunkou, klobásami, vajíčkami či zeleninou. Prinášame vám jednoduchý návod, ako si ju pripraviť u vás doma.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

1 l mlieka

10 ks vajec

štipka soli

hrsť cukru

biele mleté korenie

petržlenová vňať

olej

 

Postup:

Do hrnca dáme vajcia, ktoré poriadne rozmiešame s mliekom. Všetko spolu dáme variť a následne pridáme soľ, cukor a vňať. Zmes varíme za stáleho miešania do chvíle, kým sa hmota nezačne zrážať. Zmes sa varí približne 20 až 30 minút. Keď sa zmes zrazí, už ju nevaríme príliš dlho, aby nebola tvrdá. Zrazenú zmes scedíme cez gázu alebo iné tenké plátno, či plienku, ktorú si položíme na cedník. Hrudku necháme odkvapkať, najlepšie niekde zavesenú do ďalšieho dňa, alebo kým všetka prebytočná tekutina neodtečie. 

 

Niektorí ľudia zvyknú hrudku aj zapekať, v takom prípade ju potrieme olejom a na chvíľu zapečieme v rúre, kým nechytí zlatistú farbu.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies