Dramatický záver talianskeho Superpohára, hrdinom sa stal zabudnutý Alexis Sanchéz

NETKY.SK • 13 Január 2022, 11:01 • 2 min
Dramatický záver talianskeho Superpohára, hrdinom sa stal zabudnutý Alexis Sanchéz

MILÁNO – Úradujúci majster talianskej ligy Inter Miláno sa vo finálovom zápase talianskeho Superpohára stretol s víťazom pohára Juventusom Turín. Po vyrovnanej bitke putoval zápas do predĺženia, ktoré v 120. minúte rozhodol Alexis Sanchéz.

slovakia

left justify in out

Najprv prerušili šnúru Juventusu v Serii A, teraz zdolali Starú Dámu v Superpohárovom finále

 

Milánsky Nerazzurri vstupovali do zápasu ako jednoznačný favorit, Inter vedie taliansku ligu a pod novým trénerom Inzaghim hrá porovnateľný, ak nie krajší, futbal ako pod Antoniom Contem. Úvodnú šancu mal po rohovom kope Calhanogluho stopér De Vrij, ale jeho hlavička nemala požadované parametre na otvorenie skóre.

 

Inter mal v prvom polčase viac z hry, no prekvapivo to bol práve Juventus, ktorý sa v 25. minúte dostal do vedenia. Španiel Morata nacentroval jemnučkú loptu, ktorá si v šestnástke našla hlavu amerického stredopoliara McKennieho a "Stará Dáma" viedla 1:0.

 

Interu sa po 10. minútach podarilo vyrovnať. Po hlúpom faule obrancu De Sciglia ukázal rozhodca na biely bod. Loptu si postavil útočník Lautaro Martinéz a exkluzívnou penaltou vyrovnal na 1:1. V druhom polčase si Inter znova vytvoril viac šancí ako súper, no ani jeden z tímov sa presadiť už nedokázal. 

 

 

Predĺženie sa odohrávalo v podobnom štýle ako takmer celý zápas. Inter bol nebezpečnejším tímom a vytváral si sľubnejšie príležitosti, najväčšiu zahodil v prvej časti predĺženia striedajúci Alexis Sanchéz. Na druhej strane zahrozil z poriadnej diaľky Dybala, no všetko nasvedčovalo penaltovému rozstrelu. Lenže v 120. minúte sa po zaváhaní obrany Juventusu dostal do obrovskej šance Sanchéz a parádnym spôsobom rozhodol o zaslúženej výhre Interu nad Juventusom 2:1.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies