Rumunsko dalo Moldavsku k dňu nezávislosti 110 miliónov eur

NETKY.SK • 27 August 2015, 18:43 • 2 min
Rumunsko dalo Moldavsku k dňu nezávislosti 110 miliónov eur

KIŠIŇOV - Rumunský premiér Victor Ponta venoval dnes Moldavsku pri príležitosti osláv výročia dosiahnutia jeho nezávislosti finančnú pomoc vo výške 110 miliónov eur. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rumunský premiér zároveň vyjadril presvedčenie, že do moldavskej metropole Kišiňov v budúcnosti povedie plynovod z Rumunska. Bývalá sovietska republika pritom v súčasnosti v dodávkach plynu závisí najmä od Ruska. Ponta sa dnes v Kišiňove zúčastnil na oslavách pri príležitosti 24. výročia vyhlásenia nezávislosti Moldavska od Sovietskeho zväzu.

 

Písomnú gratuláciu poslali v súvislosti s výročím moldavskej vláde americký prezident Barack Obama aj ruský prezident Vladimir Putin. Obama v tej svojej uviedol, že je v najlepšou záujme bezpečnosti krajiny, aby si udržala pevné väzby s Európou, zatiaľ čo Putin hovoril o rozvíjajúcich sa priateľských vzťahoch s Ruskom.

 

Moldavsko v minulom roku podpísalo asociačnú dohodu s Európskou úniou, proti čomu Rusko ostro namietalo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies