Ručinský ukončil kariéru, z kádra z Nagana '98 zostal aktívny iba Jágr

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 10:34 • 2 min
Ručinský ukončil kariéru, z kádra z Nagana '98 zostal aktívny iba Jágr

LITVÍNOV - Český hokejista Martin Ručinský ukončil vo veku 44 rokov profesionálnu hráčsku kariéru. Olympijský víťaz z Nagana a trojnásobný majster sveta sa lúči s aktívnou činnosťou po úspešnej sezóne, v ktorej získal s materským Litvínovom majstrovský titul. Informoval o tom portál iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

Bývalý vynikajúci útočník dohrával minulý ročník so zdravotnými problémami, ktoré ho pripravili o účasť na domácich MS v Prahe. Ručinský sa snažil vyhnúť operácii krčnej chrbtice a zvažoval, či sa pustiť do ďalšej sezóny. Napokon urobil krok, ku ktorému sa v uplynulom období odhodlali mnohí ďalší členovia zlatej generácie českého hokeja.

 

Korčule na klinec zavesili Jiří Šlégr, Pavel Patera, Tomáš Vlasák či Petr Čajánek, pred nimi skončili i Libor Procházka, Martin Straka, Jaroslav Špaček či Petr Nedvěd. Z tímu olympijských šampiónov z roku 1998 tak bude aktívne hrať už iba fenomenálny Jaromír Jágr, ktorý má zmluvu na Floride.

 

Ručinský má okrem olympijského zlata v zbierke aj bronz zo ZOH 2006 v Turíne, trikrát vyhral majstrovstvá sveta (1999, 2001 a 2005), domáce extraligové tituly získal v rokoch 1996 a 2015. Za národné mužstvo odohral 93 zápasov, v ktorých strelil 25 gólov. Silnú stopu zanechal v zámorskej NHL, v ktorej nastúpil v 961 dueloch s bilanciou 241 gólov a 371 asistencií. Za oceánom hral postupne za Edmonton, Quebec, Colorado, Montreal, Dallas, New York Rangers, St. Louis a Vancouver. Účastník Kanadského pohára 1991 a dvoch ročníkov Svetového pohára obliekal takisto dresy Vsetína a pražskej Sparty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies