Rozsvietili vianočný strom a jasličky na Námestí svätého Petra vo Vatikáne

NETKY.SK • 19 December 2015, 10:05 • 2 min
Rozsvietili vianočný strom a jasličky na Námestí svätého Petra vo Vatikáne

VATIKÁN - Dvadsaťpäť metrov vysoký vianočný strom z juhonemeckej spolkovej krajiny Bavorsko a jasličky v životnej veľkosti dnes rozsvietili na Námestí svätého Petra vo Vatikáne, ktorý je svetoznámy týmto tradičným zvykom počas vianočných sviatkov.

slovakia

left justify in out

Smrek obyčajný darovali Vatikánu bavorské mestá Hirschau, Schnaittenbach a Freudenberg. Na strom rozvešali ozdoby vytvorené deťmi, ktoré sa liečia na rakovinu v talianskych nemocniciach, informoval Vatikánsky mestský štát.

 

Pápež František dnes už skôr zablahoželal deťom k ozdobám na audiencii, na ktorú boli pozvaní aj predstavitelia troch uvedených bavorských miest a severotalianskej provincie Tridentsko, ktorá ponúkla betlehem.

 

"Ste ešte veľmi malí, ale už vystavujete svoje diela na Námestí svätého Petra! A to je úžasné. Len v tom pokračujte! Takto začínal aj Michelangelo," povedal pápež deťom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies