Dnes štartuje v obci Horná Mičíná podujatie Mičinský pitvor, prinesie koncerty, divadlá aj cirkus

NETKY.SK • 10 August 2023, 17:30 • 2 min
Dnes štartuje v obci Horná Mičíná podujatie Mičinský pitvor, prinesie koncerty, divadlá aj cirkus

HORNÁ MIČINÁ – Ôsmy ročník divadelno-hudobného festivalu Mičinský pitvor, ktorý sa mal pôvodne konať v júni, museli zrušiť pre nepriaznivé počasie. Organizátori sa však rozhodli tradičné podujatie v Hornej Mičinej predsa len usporiadať v zmenenom termíne. Štartuje vo štvrtok o 19.00 h vystúpením Dua Kyseli Krastafci a ich Show robošov. TASR o tom informovala hlavná manažérka festivalu Zuzana Kohútová.

slovakia

left justify in out

Divadlá, koncerty, akrobacie a cirkus si budú môcť diváci užiť do 12. augusta. Piatkový (11. 8.) program otvorí divadlo ZkuFraVon, patrónka festivalu, herečka Kristína Tormová bude čítať zo svojej knižky O Duške a Luške a návštevníci festivalu sa stretnú aj s Le Cabaret Nomade. Tvorcovia sú z rôznych umeleckých odvetví i národností a predstavia sa s pouličným divadlom. Artista Stano Mečiar predvedie svoje umenie na kruhu i svetelnú šou. Talizman Mičinského pitvora Martin Geišberg, ktorý sa na ňom zúčastňuje už od jeho začiatku, vystúpi a zaspieva s bratom Marekom. Diváci sa počas dňa môžu tešiť na viacerých umelcov. 

V záverečný festivalový deň (12. 8.) si deti s výtvarníčkou Katarínou Lucinkiewiczovou vyrobia v tvorivej dielni papierových cirkusantov a nebude chýbať ani divadlo Š.E.M., ktoré na Pitvor dorazí s kŕdľom moriek, teda s pouličnou estrádou a krotiteľskou šou. Organizátori upozorňujú, že permanentky zakúpené na pôvodný júnový termín ostávajú v platnosti.

 

Festival Mičinský pitvor, ktorý organizuje občianske združenie Umenie na Hornej, podporil Fond na podporu umenia, Banskobystrický samosprávny kraj, Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko a ministerstvo dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: BBonline.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies