Rozhovor s MMA zápasníkom Marekom Mazúchom

NETKY.SK • 5 September 2023, 15:15 • 2 min
Rozhovor s MMA zápasníkom Marekom Mazúchom

BRATISLAVA - Bývalý profesionálny vojak, ktorý sa teraz naplno venuje MMA. To je 27 ročný Marek Mazúch, ktorý nedávno získal životný skalp bývalého UFC bojovníka Apolla Silvu, ktorému v boxe uštedril prvý životný knokaut. Jeho ďalší fight mal byť s Ionom Taburceanum z Moldavska, ktorý sa napokon však nebude konať. Aký bude jeho ďalší súper a ako prebieha jeho príprava? Dozviete sa v našom rozhovore!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

27-ročnému bývalému profesionálnemu vojakovi Marekovi Mazúchovi sa v jeho MMA kariére zatiaľ darí. Má za sebou priaznivý pomer víťazstiev ku prehrám 7:2. Jeho debut v Oktagone bol však kontroverzný. Súperom Mazúcha v jeho premiére pod Oktagonom bol vtedy Holanďan Pim Kusters. Ten mal už zápasiť na turnaji Oktagon 13 proti Branislavovi Zuzákovi, ktorý však na poslednú chvíľu zápas odvolal a debut pod touto organizáciou to nebol len pre Mazúcha, ale aj pre Kustersa.

Obaja vtedy predviedli neuveriteľne atraktívny a vyrovnaný súboj. V poslednej minúte Kusters doručil masívny takedown, vďaka ktorému ho väčšina divákov videla vyhrať posledné kolo. Veľmi tesný zápas však napokon dvaja rozhodcovia prisúdili Mazúchovi, ktorý ostal aj po jeho debute v Oktagone nezdolaný.

 

Jeden z najvýznamnejších momentov v jeho kariére bol na boxerskom turnaji, ktorý bol zavŕšený súbojom Vémola vs. Marpo, kde sa Mazúch postaral o najväčšie prekvapenie večera. Bývalý UFC bojovník a titulový vyzývateľ Oktagonu Apollo Silva nedostal v jeho 36 MMA zápasoch knokaut. Prvý kariérny mu v boxe uštedril práve Marek Mazúch.

V rámci Oktagonu mal byť jeho nasledovný súper Moldavčan Ion Taburceanu, ktorý však kvôli rodinným dôvodom zrušil svoju účasť na zápase. Mazúch sa po 5 rokov vracia na štadión Ondreja Nepelu v Bratislave, na čo sa teší, keďže posledne mal zápasy v Praha v Ostrave. 7. októbra prebehne v Tipos Aréne na bratislavskom štadióne Ondreja Nepelu jeho zápas s Nemcom Jamiem Corderom. To, ako sa naňho pripravuje Marek Mazúch sa dozviete v našom rozhovore prostredníctvom YouTube na vrchnej časti článku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Oktagon MMA, Sherdog, Hashtag.Zoznam.sk Foto: MMA Fanatik / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies