Fanúšikovia v kostýme križiaka a rytiera sa na futbalový štadión nedostanú

NETKY.SK • 25 November 2022, 11:0 • 2 min
Fanúšikovia v kostýme križiaka a rytiera sa na futbalový štadión nedostanú

DAUHA - Futbaloví fanúšikovia v kostýmoch križiakov a rytierov sa na majstrovstvách sveta v Katare do hľadiska nedostanú. Podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) by mohol ich výzor pôsobiť urážlivo voči príslušníkom hostiteľskej krajiny.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie musia prijať predovšetkým anglickí fanúšikovia. Práve mnohí z nich si zvykli prísť do hľadiska v imitácii krúžkového brnenia vyzdobeného červeným krížom svätého Juraja, ktorý sa nachádza aj na národnej vlajke Anglicka. "Kostýmy križiakov v arabskom prostredí môžu pôsobiť ofenzívne voči moslimom," zverejnila FIFA podľa DPA. Podporila ju aj antidiskriminačná organizácia Kick It Out. "Oblečenia symbolizujúce križiakov a rytierov nemusia byť v Katare vítané. Vyzývame fanúšikov, aby si uvedomili miestne zvyklosti a akceptovali to," uviedla pred piatkovým duelom Anglicka s USA v Al Chore. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona