Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
30. máj. 2023Ferdinand
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia
21.05.2023 12:00 Gurmán
Navarte si s Netkami! Pikantné medailóniky z bravčovej panenky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
21.05.2023 12:00 Gurmán

Navarte si s Netkami! Pikantné medailóniky z bravčovej panenky



Bravčové mäso patrí do slovenskej kuchyne a nielen skúsená gazdinka z neho dokáže pripraviť skutočnú delikatesu. Vyskúšajte si s nami recept na pikantné medailóniky z bravčovej panenky, ktorý zvládne naozaj každý.


Suroviny

500 g bravčovej panenky

 

Marináda

2 strúčiky cesnaku

1 čili paprička

1 KL kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

3 PL olivového oleja

mleté čierne korenie

soľ

 

Sladká paradajková omáčka

200 ml vody

3 PL paradajkového pretlaku

1 KL kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

mleté čierne korenie

soľ

 

Postup

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso, do väčšej misky prelisujeme cesnak, pridáme nadrobno nasekanú čili papričku, cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Pridáme soľ a štipku čierneho korenia a všetko spolu premiešame. 

 

Panenku si nakrájame na asi 3 cm hrubé koliesko, ktoré vložíme do marinády a dobre ich pritlačíme, aby ich tekutina obalila celé. Necháme marinovať približne 30 minút, medzitým si rozohrejeme rúru na 220 °C. Marinované medailóniky sprudka orestujeme z oboch strán na suchej grilovacej panvici, kým sa nezatiahnu a nezhnednú. Následne ich poukladáme do malého pekáčika a vložíme do vyhriatej rúry na približne 6 až 8 minút. Mäsko vytiahneme a necháme odpočívať, kým si pripravíme omáčku.

 

Na omáčku si do menšieho hrnca zlejeme výpek z mäsa, ktorý zalejeme vodou. Na miernom plameni necháme zredukovať približne na polovice a zahustíme omáčku pretlakom. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením. Podávame s dusenou ryžou alebo pečenými zemiakmi.

 

Prajeme dobrú chuť!

 



reklama


Zdroj: KB Netky

Foto:  pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok