Nová doba! Tanečník robí v potravinách, zvukár prešiel do športu

NETKY.SK • 8 Október 2021, 09:01 • 2 min
Nová doba! Tanečník robí v potravinách, zvukár prešiel do športu

Čo si myslí o covid automate významná osobnosť slovenskej kultúry Ján Ďurovčík, choreograf, tanečník a režisér? Veľké divadelné produkcie zažívajú najhoršie obdobie v histórii. COVID automat mení situáciu každý týždeň. Následne dochádza k finančným stratám a sklamaniu divákov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Hovorí sa, že je všetko otvorené. Ale je to otvorené asi ako keby vám v predajni povedali, otvorte, môžete tam mať zamestnancov, ale predajte len jeden rohlík. Nie tisíc rohlíkov, ale len jeden, a z toho potom vyžite," povedal Ďurovčík. Chcel tým poukázať na fakt, že v divadle funguje veľmi veľa "ale".

 

img

 

Podľa neho je COVID automat nastavený tak, že znemožňuje divadlám, ktoré nie sú napojené na grantový a dotačný systém hrať, "pretože nemôžu hrať, keď nemajú divákov".

 

Pri sprísňovaní opatrení by mal podľa neho byť garantovaný určitý "dojazd". "Ak si niekto kúpi v septembri lístky, tak by mal vedieť, že na konci či v polovici októbra to predstavenie bude, aj keby sekery padali." 

 

Možno vás zaujme: Tretiu dávku nepotrebujú zaočkovaní, ktorí prekonali COVID-19

 

Ďurovčík porozprával televízii TA3, že má so svojím súborom už aj takú skúsenosť, že keď sa pravidlá menili priamo počas turné, zistili, že jeden z okresov prešiel do inej farby a museli zrušiť vystúpenie."Nemôže to byť každý týždeň aktualizovaná vec, hore-dole."

 

Podľa neho by mali radšej vyhlásiť, že pre určitý segment divadelných produkcií je jednoducho zavreté. Zdôraznil, že sa nehrá na epidemiológa a nepredstiera, že je na šírenie koronavírusu odborníkom. Podľa neho to momentálne vyzerá tak, akoby divadlá mohli fungovať, no reálne nemôžu.

 

img

 

Dodal tiež, že ani pomerne vysoká zaočkovanosť Bratislavy nezabezpečila zotrvanie mesta v zelenej fáze covid automatu. Podotkol, že keby ostatné okresy videli, ako zaočkovanosť pomohla hlavnému mestu, ľudia by si možno povedali, že sa zaočkujú tiež. Bola by to podľa neho motivácia v prospech vakcín.

 

"Môj tanečník, sólista, robí normálne v Tescu, čo nie je dehonestujúce, ale nerobí svoje povolanie a nemôže sa doň vrátiť." Špičkový zvukár, s ktorým predtým spolupracoval, prešiel od umenia k športu. "Ja by som sa nesťažoval, len naozaj neviem, ako máme fungovať na základe covid automatu."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies