Roy Harper už nečelí obvineniam súvisiacim s obťažovaním

NETKY.SK • 10 November 2015, 15:37 • 2 min
Roy Harper už nečelí obvineniam súvisiacim s obťažovaním

BRATISLAVA - Anglický folkový hudobník Roy Harper už nečelí obvineniam súvisiacim so sexuálnym obťažovaním.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom rozhodol worcesterský súd, podľa ktorého na základe doterajších dôkazov neexistuje reálna možnosť na odsúdenie speváka. O nevine 74-ročného muzikanta v prípadoch sexuálneho zneužitia jedenásťročného dievčaťa zo 70. rokov minulého storočia a tiež obťažovania 16-ročného dievčaťa z roku 1980 rozhodla porota začiatkom roka. Spevák však do pondelka čelil ďalším obvineniam spojeným s prvým spomínaným prípadom.


Interpreta obvinili v roku 2013. "Zbavili ma všetkých obvinení. Táto kauza sa nikdy nemala dostať takto ďaleko a nemali ju riešiť tak dlho. Psychické a osobné straty mňa aj mojej manželky boli naozaj obrovské, a to platí aj o financiách. Na svoju obranu som minul všetky úspory, prišiel som o živobytie. Uvedomil som si, aké sú takéto kauzy v tejto spoločnosti zložité a ďakujem mojim právnikom za to, že stáli pri mne a pracovali naozaj ťažko na tom, aby dokázali pravdu. I keď som z tohto prípadu vyviazol bez poškodenia môjho mena, nedokážem už dostať naspäť výdavky, a to ma naozaj hnevá. Teraz sa pokúsim znovu naštartovať môj pracovný život tam, kde som skončil pred takmer tromi rokmi. Chcem sa zároveň poďakovať všetkým ľuďom, ktorí má podporovali," uviedol Harper.


Roy Harper sa pohybuje na hudobnej scéne od 60. rokov minulého storočia. Prvý album Sophisticated Beggar vydal v roku 1966 a zatiaľ posledný Man & Myth ponúkol predvlani. Spolu s Jimmym Pageom nahral štúdiovku Whatever Happened to Jugula? (1985). Na konte má aj množstvo koncertných záznamov či kompilácií. Známy je aj vďaka hitu Have a Cigar kapely Pink Floyd, v ktorom si zaspieval. Poctu mu vzdali tiež legendárni Led Zeppelin, ktorí v roku 1970 nahrali skladbu Hats Off to (Roy) Harper. Muzikantovi udelili v roku 2005 MOJO Hero Award a predvlani v rámci BBC Radio 2 Folk Awards aj Cenu za celoživotný skladateľský prínos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies