Prezidentke padajú čísla. Takmer polovica Slovákov by ju už nevolila!

NETKY.SK • 19 Jún 2022, 15:33 • 2 min
Prezidentke padajú čísla. Takmer polovica Slovákov by ju už nevolila!

BRATISLAVA - Spoločnosť Focus vykonala prieskum medzi 25. a 31. májom na vzorke 1 008 respondentov pre reláciu Na telo televízie Markíza.

slovakia

left justify in out

Respondenti odpovedali na otázku: „Predstavte si, že by boli prezidentské voľby na Slovensku už budúci víkend, Aký by bol Váš postoj k voľbe prezidentky Zuzany Čaputovej, ak by sa rozhodla opätovne kandidovať v prezidentských voľbách?". Možné odpovede zneli: určite by som ju volil/a, bola by jedným z kandidátov, o ktorom by som uvažoval/a, túto kandidátku by som nikdy nevolil/a a neviem.

 

img

 

Podporu má najmä medzi voličmi strany Progresívne Slovensko. Volilo by ju 49 percet z nich, o 8 percent menej by to zvážilo a 5 percent by jej hlas určite nedalo. Medzi voličmi Republiky má najmenšiu podporu. Volili by ju 2 percentá voličov, 11 percent by o tom premýšľalo a 85 percent ľudí je presvedčených, že by jej hlas nedali. 

 

Prečítajte si tiež: Igor Matovič sa pustil do prezidentky. Ktorého ministra považuje za svetový unikát?

 

Spomedzi voličov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) by Čaputovú podporilo 33 percent a určite nepodporilo 13 percent. Z fanúšikov SaS by hlasovalo za súčasnú hlavu štátu 32 percent, z KDH zase 25 percent.  

 

img

 

Približne 35 percent voličov Sme rodina a 56 percent Hlasu-SD by prezidentke hlas nedalo. Až 84 percent voličov Smeru-SD by Zuzanu Čaputovú za prezidentku už nechcelo. 

 

Možno vás zaujme: Milan Krajniak: Platy by mali byť vyššie už tento rok!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies