Brazílsky prezident Jair Bolsonaro je v nemocnici

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 06:12 • 2 min
Brazílsky prezident Jair Bolsonaro je v nemocnici

BRAZÍLIA - Politik, ktorý sa v októbrových voľbách uchádza o znovuzvolenie na post hlavy štátu, sa mal v pondelok zúčastniť na stretnutí Brazílskej republikánskej strany, avšak na zhromaždení sa pre zdravotné ťažkosti neobjavil.

slovakia

left justify in out

Brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara (67) previezli v pondelok do vojenskej nemocnice v hlavnom meste Brazília, kde má podstúpiť testy po tom, ako sa necítil dobre a mal mierne bolesti brucha. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na lokálne médiá. Hospitalizáciu potvrdil aj brazílsky minister pre komunikácie Fábio Faria. Dodal, že prezident je v poriadku a v nemocnici zostane na noc na pozorovanie.

 

img

Politik v nemocnici v roku 2021. 

 

Bolsonaro strávil v januári dva dni v nemocnici v Sao Paule s čiastočnou nepriechodnosťou čriev. S rovnakým problémom ho do nemocnice prijali aj vlani v polovici júla. Pod dohľadom lekárov zostal vtedy štyri dni, avšak nepodstúpil operačný zákrok.

 

Prečítajte si tiež: V ľudskej krvi našli po prvý raz plastové častice! Ako sa tam dostali?

 

V dôsledku bodného zranenia brucha, ktoré utrpel počas predvolebnej kampane v roku 2018, musel krajne pravicový líder Brazílie absolvovať už šesť operácií. Okrem toho od nástupu do funkcie v roku 2019 podstúpil i ďalšie lekárske zákroky, vrátane odstránenia obličkového kameňa. V júli 2020 sa Bolsonaro nakazil koronavírusom a mal mierny priebeh ochorenia. Podľa vlastných slov sa nedal zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona