Rosina po návrate prežil náročný víkend

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 10:55 • 2 min
Rosina po návrate prežil náročný víkend

MISANO - Historicky najúspešnejší slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina má za sebou úvodné podujatie prestížneho seriálu Blancpain GT Series Sprint Cup v talianskom Misane (8. - 10. apríla).

slovakia

left justify in out

Rozloženie síl v nabitom poli 39 silných vozidiel GT3 napokon ukázalo prekvapivé nedostatky špeciálov Lamborghini Huracán GT3 tímu Grasser Racing Team (GRT). Predsezónne testy nijako nenasvedčovali tomu, čo tento továrenský tím Lamborghini čakalo hneď na úvodných pretekoch. Neboli však jediní, kto v nemom úžase sledoval skutočné výkony jednotlivých značiek a tímov. Druhú - pomalšiu polovicu štartového poľa tvorili mnohé špičkové skúsené posádky. Na zozname prihlásených figurovala svetová smotánka top jazdcov z GT3, ako aj bývalí piloti formulových šampionátov (vrátane F1).


Piatkové voľné tréningy poznačil dážď a chladnejšie počasie. Sobota predstavovala trojdielnu kvalifikáciu a večerné kvalifikačné preteky. Rosinova úloha bola prepracovať Lamborghini č. 16 do druhej časti kvalifikácie, v ktorej prebral volant jeho skúsený tímový kolega Holanďan Jeroen Bleekemolen. Ten však neprekonal ani čas slovenského pretekára a ich auto sa napokon prepadlo štartovým poľom na konečnú 33. pozíciu. Večerné preteky mali odštartovať pod umelým osvetlením a na polomokrom asfalte. V polovici pretekov mal slovenský jazdec striedať Bleekemolena, ten však nepochopiteľne prestrelil svoj box. Ďalším kolom tak stratili pozície, ktoré si Holanďan predtým vybojoval. Rosinovu úspešnú stíhaciu jazdu napokon predčasne ukončil náraz odzadu, ktorý mu uštedril pretekár na Audi R8 LMS. Do nedeľňajších hlavných pretekov štartoval Rosina z 33. priečky, no pri vjazde do boxov pred povinnou výmenou mu odišla prevodovka ako následok sobotňajšej nehody.


"Takýto náročný a smolný víkend nečakal nikto z tímu, ani zo samotného Lamborghini. Stále nepoznáme príčinu nášho neúspechu a nedokončené preteky nijako nepridávajú na nálade. Grasser je však profesionálny tím a už teraz intenzívne pracuje na odstránení nedostatkov a analýze slabého výkonu nášho auta. Dosahoval som prakticky rovnaké časy, ako ostatní kolegovia z Lamborghini. Darilo sa mi aj predbiehať, takže som po odmlke so svojím výkonom celkom spokojný. Bude to náročná sezóna, no nevzdávame sa," uviedol 28-ročný Štefan Rosina v tlačovej správe.


Blancpain GT Series Sprint Cup pokračuje 6. - 8. mája na anglickom okruhu Brands Hatch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies