Ronaldo zachraňoval remízu Portugalska s Holandskom

NETKY.SK • 15 August 2013, 12:30 • 2 min
Ronaldo zachraňoval remízu Portugalska s Holandskom

FARO - Jedným zo šlágrov stredajšieho bohatého programu futbalových medzištátnych prípravných zápasov bol aj súboj lídrov kvalifikačných skupín D a F európskej zóny o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta v Brazílii - Portugalska a Holandska.

slovakia

left justify in out

V najjužnejšom meste "kontinentálneho" Portugalska Faro na Estádio Algarve viedlo 30 000 fanúšikov v zaujímavom dueli remízu 1:1. "Oranjes" sa už v 17. min vďaka utešenej strele novej posily AS Rím Kevina Strootmana tesne spoza hranice pokutového územia ujali vedenia. Remízu pre Portugalsko zachraňovala necelé tri minúty pred naplnením riadnej hracej doby hviezda madridského Realu Cristiano Ronaldo po centri z rohového kopu.

Domáci kormidelník Paulo Bento mal problémy najmä so zložením stredovej formácie. Pozvánku do jeho tímu museli pre zranenia odmietnuť viacerí hráči, medzi nimi aj Joao Moutinho, Nani a Silvestre Varela. "Po toľkých zmenách v zostave nemôžem byť s výsledkom nespokojný. Ukázalo sa, že máme na jednotlivé posty schopných náhradníkov," uviedol po zápase lodivod Portugalska a pokračoval: "Je pravda, že v prvom polčase sme viac bojovali, ako hrali. Holanďania mali prevahu, ale veľa šancí si nevypracovali. Po prestávke sme zasa mali navrch my a odmenou za naše úsilie bol vyrovnávajúci gól." 

Holanďania sú suverénmi D-skupiny kvalifikácie o postup na MS 2014: zvíťazili vo všetkých šiestich doterajších zápasoch a s impozantným skóre 20:2 majú pred druhým Maďarskom sedembodový náskok. Najbližšie ich čaká 6. septembra súboj v Estónsku. Portugalsko je lídrom F-skupiny, keď v siedmich vystúpeniach získalo 14 bodov. Druhé Rusko zaostáva o dva body, ale má o jeden odohraný zápas menej. Portugalčania rovnako 6. septembra nastúpia na dôležité stretnutie v Severnom Írsku. 

Výsledok stredajšieho medzištátneho prípravného futbalového stretnutia: 
Portugalsko - Holandsko 1:1 (0:1) 
Góly: 87. C. Ronaldo - 17. Strootman 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies