Štátny tajomník Marek Eštok zastupoval Slovensko na rokovaniach v Bruseli: Čo bude témou marcového zasadnutia Európskej rady?

NETKY.SK • 21 Február 2024, 10:29 • 2 min
Štátny tajomník Marek Eštok zastupoval Slovensko na rokovaniach v Bruseli: Čo bude témou marcového zasadnutia Európskej rady?

BRUSEL - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok zastupoval Slovensko na rokovaní lídrov európskych diplomacií aj dnes (20. februára 2024). V Bruseli sa zúčastnil na zasadnutí Rady pre všeobecné záležitosti Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Hlavnou témou rokovania bola príprava marcového zasadnutia Európskej rady, v rámci ktorej budú prezidenti alebo predsedovia vlád členských štátov Únie diskutovať o témach vývoja na Ukrajine a Blízkom východe, bezpečnosti a obrany EÚ, ako i ďalších aktuálnych zahraničnopolitických otázkach.

Marcová Európska rada vytvorí pre lídrov podľa slov štátneho tajomníka Mareka Eštoka dôležitý priestor reflektovať na aktuálne dianie a vývoj v Európe i vo svete. „V tejto súvislosti sme dnes spoločne s viacerými členskými štátmi navrhli, aby sa lídri komplexne zaoberali tiež témou poľnohospodárstva, a to v kontexte environmentálneho úsilia EÚ, existujúcich regulácii, ako aj dovozu poľnohospodárskych produktov z tretích krajín,“ uviedol štátny tajomník. 

Ministri a štátni tajomníci sa popri zasadnutí Rady pre všeobecné záležitosti EÚ stretli s predsedníčkou Rady ministrov Bosny a Hercegoviny Borjanou Krišto. „Potvrdil som, že Slovensko jednoznačne podporuje integračný proces Bosny a Hercegoviny do Európskej únie a skoré otvorenie prístupových rokovaní. Pokrok krajiny na ceste do EÚ sa odvíja od jej vlastného snaženia, dosiahnutých výsledkov a plnenia kritérií,“ uzavrel M. Eštok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies