Kapela Manon Meurt vydala novú skladbu. Ide o druhý singel z pripravovaného albumu Unravel +VIDEO

NETKY.SK • 23 Apríl 2024, 12:00 • 2 min
Kapela Manon Meurt vydala novú skladbu. Ide o druhý singel z pripravovaného albumu Unravel +VIDEO

Ambientné, industriálne plochy pretkané elektronikou, popom a príťažlivou prchavosťou - to je nová skladba Timeless od českej skupiny Manon Meurt. Druhý singel z ich pripravovaného albumu Unravel vychádza na Minority Records v produkcii Eddieho Stevensa. Kapela vystúpi 27. apríla v Bratislave v rámci festivalu Sharpe

slovakia

left justify in out

"Žánrovo je Timeless náprotivkom nášho jesenného singla Mirrors. Eddie rozšíril naše zvukové spektrum, v Timeless dal dôraz na dynamiku a vypointovanie príbehu," hovorí bubeník Jiří Bendl.

Britský producent a hudobník Eddie Stevens sa preslávil spoluprácou s kapelami Moloko a Róisín Murphy, ale úspechy zbiera aj na česko-slovenskej scéne. Stojí za nahrávkami Druhá tráva (Díl první i druhý) ocenenými cenou Anděl, debutom Márie Puttnerovej Laila tov, ako aj albumami Jany Kirschner (Krajina rovina, Moruša biela a aktuálny Obyčajnosti).

"Timeless vznikla počas povečerných ciest z práce, v električke, v aute, keď sa hluk života stupňuje. Všetci niekam idú, ponáhľajú sa a nad tým všetkým sa vyfarbuje horizont, ktorý akoby svojou majestátnosťou oponoval hluku a pripomínal malichernosť zhonu, jeho pominuteľnosť. Rada tento hluk pozorujem, pripomína mi, aké je skvelé, že sa od neho môžem na chvíľu odpojiť a cítiť len prítomnosť," hovorí textárka piesne a multiinštrumentalistka Kateřina Elznicová.

Manon Meurt sú na scéne od roku 2012 a úspešne vystupujú nielen na domácich pódiách, ale aj v zahraničí na prestížnych festivaloch Eurosonic Noorderslag v Holandsku, Ment Ljubljana v Slovinsku, Reeperbahn v Hamburgu či Waves Vienna v Rakúsku. Absolvovali turné po Slovensku, Francúzsku, Belgicku, Dánsku, Holandsku, Maďarsku, Chorvátsku, Srbsku, Ukrajine a Veľkej Británii. Na svojom konte majú jedno EP (2014) a debutový plnohodnotný album MMXVIII nominovaný na Cenu českej hudobnej kritiky Apollo 2018 a Cenu Anděl v kategórii Alternatíva a elektronika.

Zostavu tvoria Jiří Bendl, Kateřina Elznicová, okrem iného členka kapely Innamorata orientovanej na stredovekú hudbu a sprievodnej kapely Jany Kirschner na turné Obyčajnosti, gitarista Kryštof Korčák (Matter Tua) a klávesák Dave Tichý (Chief Bromden, Further Down).

Nový album Unravel vyjde 26. apríla vo vydavateľstve Minority Records, nahrával ho Lukáš Martink v štúdiu Svárov. O mix sa postaral sám Stevens v londýnskom štúdiu Roast Mutton Sandwich Studios, mastering vykonal Darius van Helfteren (De Staat atď.) v holandskom štúdiu Amsterdam Mastering.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: minority records
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies