Firma Johnson & Johnson začala testovať vakcínu na tínedžeroch

NETKY.SK • 3 Apríl 2021, 10:04 • 2 min
Firma Johnson & Johnson začala testovať vakcínu na tínedžeroch

NEW BRUNSWICK - Spoločnosť Johnson & Johnson začala testovať svoju vakcínu proti koronavírusu na dospievajúcich tínedžeroch vo veku 16 a 17 rokov.

slovakia

left justify in out

Tých pridajú k aktuálnej štúdii realizovanej na dospelých, ktorú začali vlani v septembri. Farmaceutická spoločnosť z New Brunswicku v americkom štáte New Jersey chce následne po preskúmaní počiatočných údajov rozšíriť štúdiu aj na dospievajúcich vo veku od 12 do 15 rokov. V budúcnosti by chceli testovať vakcínu aj na tehotných ženách a deťoch.

Podľa firmy Johnson & Johnson prví tínedžeri sú zaregistrovaní vo Veľkej Británii a Španielsku. Pribudnú však aj mladí ľudia zo Spojených štátov, Kanady, Holandska, Brazílie a Argentíny.

Štúdia testuje bezpečnosť a účinnosť jednodávkového aj dvojdávkového režimu vakcíny, pričom dvojdávkové režimy skúmajú v intervaloch jeden, dva a tri mesiace po prvom podaní.

 

Mohlo by vás zaujímať: AstraZeneca musí dobehnúť sľúbené dodávky vakcín



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona