Robert Lewandowski má na konte ďalší rekord

NETKY.SK • 27 September 2015, 16:15 • 2 min
Robert Lewandowski má na konte ďalší rekord

MAINZ – Kanonier Bayernu Mníchov Robert Lewandowski si vo včerajšom bundesligovom zápase na ihrisku Mainzu pripísal ďalší rekord. Dosiahol 100 ligových gólov rýchlejšie ako akýkoľvek iný zahraničný futbalista v Bundeslige.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný poľský kapitán vytvoril počas týždňa fenomenálny rekord, keď sa mu počas deviatich minút podarilo streliť päť gólov do siete Wolfsburgu. Vo včerajšom zápase proti Mainzu pridal ďalšie dva presné zásahy a pomohol tak svojmu tímu k víťazstvu 3-0. Bayern Mníchov je po siedmich kolách na čele Bundesligy so 100 percentnou bilanciou a ziskom 21 bodov.

V 21.minúte mohol skóre zápasu otvoriť Thomas Müller, ale nepremenil penaltu. Do polčasu sa nepodarilo presadiť ani jednému tímu a hráči išli do šatní za bezgólového stavu. V druhom polčase však udrel kanonier Lewandowski, keď v 51.minúte otvoril gólový účet hostí a zároveň to bol aj jeho 100.gól v najvyššej nemeckej súťaži. Na dosiahnutie tejto méty mu stačilo 168 zápasov a urobil tak rýchlejšie ako akýkoľvek iný zahraničný hráč v Bundeslige. V 63.minúte pridal Lewandowski ďalší gól a poistil vedenie Bavorov na 2-0. V 68.minúte spečatila skóre zápasu letná posila Kingsley Coman a Bayern tak zdolal svojho súpera rozdielom triedy 3-0.

 



Lewandowski v tejto sezóne strelil už 10 gólov v siedmych zápasoch a stal sa iba druhým hráčom v histórii klubu, ktorému sa podarilo dosiahnuť dvojciferný počet presných zásahov po úvodných siedmich kolách. Tým prvým bola legenda Bayernu Mníchov Gerd Müller.

Víťazstvo na pôde Mainzu znamená, že zverenci Pepa Guardiolu majú náskok piatich bodov pred Borussiou Dortmund, avšak tí majú ešte dnešný zápas proti Darmstadtu k dobru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies