Robert Fico: Na Slovensku nikto netvrdi, že návrh na zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry by bol v rozpore s Ústavou SR

NETKY.SK • 11 December 2023, 01:21 • 2 min
Robert Fico:  Na Slovensku nikto netvrdi, že návrh na zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry by bol v rozpore s Ústavou SR

Posledné obvinenie Tibora Gašpara je potvrdením, že špeciálna prokuratúra je len vykonávateľom pomsty, uvádza tlačová správa SMER - SD.

slovakia

left justify in out

V centrále strany SMER – SD sa včera konala tlačová beseda v zložení právnikov, ktorí tri roky upozorňovali  na to, čo sa na Slovensku dialo v trestnom práve. 

Ako uvádza tlaćová správa, tri roky predkladania dôkazov a argumentácie spôsobilo, že väčšina ľudí v republike nepochybuje, že tu existovala a existuje skupina angažovaných vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), ktorej úlohou bolo zneužívať trestné právo v boji proti SMERu, kým bol v opozícii. No posledné udalosti potvrdzujú, že v tomto zneužívaní chcú pokračovať aj dnes.

Predseda strany Robert Fico pripomenul, že na Slovensku nie je nikto relevantný, aby tvrdil, že návrh na zrušenie ÚŠP alebo návrhy, ktoré vedú k dekriminalizácii a depenalizácii by boli návrhy v rozpore s Ústavou SR. No z úst viacerých, vrátane prezidentky počúvame, že tá rýchlosť je razantná a nevídaná.

„Rokovací poriadok Národnej rady Slovenskej republiky umožňuje takzvané skrátené legislatívne konanie vtedy, keď sú splnené zákonné podmienky a jednou z takýchto zákonných podmienok je, že sú ohrozené základné práva a slobody a ľudské práva. Toto je aj jeden z najvýznamnejších dôvodov, kedy sme predložili tieto príslušné novelizácie trestného zákona, trestného poriadku a ÚŠP práve v skrátenom legislatívnom konaní do Národnej rady Slovenskej republiky,“ vysvetlil R. Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Robert Fico. (Archív R.Fico)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies