Ako vybrať tie najlepšie granule pre vášho psa?

NETKY.SK • 19 Január 2021, 13:44 • 2 min
Ako vybrať tie najlepšie granule pre vášho psa?

Na to, aby bol váš pes zdravý a silný, je dôležité dbať na jeho stravu, ktorá by mala byť zdravá a bohatá na rôzne minerály a vitamíny. Takúto stravu pre vášho štvornohého miláčika najlepšie zabezpečíte pomocou granúl. Ako však vybrať tie najlepšie?

slovakia

left justify in out

Ešte predtým, než sa rozhodnete kúpiť granule pre vášho psa, je dôležité si zodpovedať niekoľko otázok, na základe ktorých si môžete vybrať tie najlepšie granule pre psovAk túto fázu podceníte, môžete svojmu psovi spôsobiť viac škody, než úžitku.

 

Granule pre šteniatka

Samostatnú kapitolu stravy pre psov tvoria granule pre šteniatka. Tie totiž potrebujú granule, ktoré v sebe obsahujú vysoké nutričné hodnoty a sú bohaté na vitamíny a minerály.

 

Vďaka zloženiu takýchto granúl sa vaše šteniatko vyvinie v dospelého a zdravého psíka.

 

Granule pre šteniatka mávajú najčastejšie na svojich obaloch nápis PUPPY alebo Junior. Vďaka tomu tak budete hneď vedieť, že tieto granule sú určené práve pre tých najmenších.

 

Pri granulách pre šteniatka je však potrebné aj dbať na veľkosť vášho psíka či plemeno.

 

Najlepšie granule pre dospelé psy

 

Tie najlepšie granule pre dospelých psov v sebe musia obsahovať taktiež veľké množstvo vitamínov, vďaka ktorým si bude váš pes držať zdravú hmotnosť.

 

Granule pre dospelých psov bývajú najčastejšie označené slovom ADULT a okrem udržiavania správnej hmotnosti pomôžu aj k udržaniu zdravých zubov či kĺbov.

 

To, že je psík kŕmený zdravými granulami môžete vidieť aj na jeho srsti, ktorá je krásne lesklá.

 

Posledným tipom, ako vybrať tie najlepšie granule pre dospelých psov, je vyberať ich podľa veľkosti vášho psa. Aj tu totiž platí, že čím menšie plemeno, tým menšie granule.

 

Slová na záver

Veríme, že sme vám týmto článkom aspoň čiastočne objasnili, ako vybrať tie najlepšie granule pre vášho psa.

 

Ak však máte aj napriek tomu strach z toho, aké granule pre vášho psíka kúpiť, určite sa nebojte poradiť s odborným pracovníkom obchodu, alebo ľuďmi, ktorí majú so psami dlhoročné skúsenosti.

 

Mohlo by vás zaujímať: Doučovanie angličtiny: Prospeje, zvýhodní a pripraví vaše deti na lepšiu budúcnosť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona