Richard Sulík: Pri investícií Volvo prišlo k významnému miľníku

NETKY.SK • 22 September 2023, 13:32 • 2 min
Richard Sulík: Pri investícií Volvo prišlo k významnému miľníku

Strana Sloboda a Solidarita pripomína, že bolo jej prioritným cieľom priniesť túto veľkú automobilku práve na východ Slovenska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V prípade investície Volvo prišlo k významnému míľniku. Oznámil to predseda strany Sloboda a Solidarita (SASKA) Richard Sulík v priemyselnom parku Valaliky pri Košiciach, kde bude stáť nová automobilka.

 

"Neskutočný impulz pre celý východ a Košice"

 

„Významným míľnikom pri investícii Volvo je, že automobilka pred pár dňami odkúpila od štátu pozemky a Okresný úrad Košice vydal stavebné povolenie. Teraz už nič nebráni tomu, aby sa začalo s výstavbou. Je dobrou správou, že Volvo a jeho subdodávatelia po zdvojnásobení výroby dohromady vytvoria takmer 20-tisíc nových pracovných miest. Toto bude neskutočný impulz pre celý východ a Košice. Výrazne sa spriemyselní celý región,“ uviedol predseda SASKY Richard Sulík.

 

Strana Sloboda a Solidarita pripomína, že bolo jej prioritným cieľom priniesť túto veľkú automobilku práve na východ Slovenska.

 

 

Zníženie regionálnych rozdielov 

 

 

 

„Aj týmto spôsobom sme chceli znížiť regionálne rozdiely a preto 76,5 % všetkých investícií, ktoré sme uskutočnili za nášho pôsobenia na ministerstve hospodárstva, smerovalo na východ našej krajiny. V rámci toho sme začali budovať štyri priemyselné parky - v Rimavskej Sobote, vo Valalikoch, v Záborskom pri Prešove a Sabinove,“ hovorí Sulík.

 

 

„Ak nám dajú občania dôveru a strana Sloboda a Solidarita bude súčasťou vlády a ja ministrom hospodárstva, pokúsime sa zabojovať aj o baterkáreň. Budeme pokračovať v rozvoji tohto regiónu. Taktiež presadíme tretie kilečko rôznych opatrení na zjednodušenie podnikania a budeme sa usilovať o spustenie štvrtého bloku jadrovej elektrárne Mochovce, keďže viac elektriny bude potrebovať aj nová automobilka Volva. Navyše, chceme zvýšiť hospodársky rast, pretože to povedie k vyšším platom. Očakávame, že ak presadíme väčšinu našich opatrení, tak priemerná mzda vzrastie z 1 400 na 1 900 eur, teda o 33%,“ uzavrel Richard Sulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: pravda.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies