MMA zápasník Jiří Procházka pomáhal obetiam tornáda na Morave

NETKY.SK • 30 Jún 2021, 14:43 • 2 min
MMA zápasník Jiří Procházka pomáhal obetiam tornáda na Morave

Českou republikou minulý týždeň otriasla správa o vyčíňaní tornáda, ktoré sa prehnalo južnou Moravou. Len niekoľko hodín po tragédii dorazili na miesto desiatky dobrovoľníkov, ktorí pomáhali zmierniť škody. Bol medzi nimi aj jeden z najlepších českých MMA bojovníkov, Jiří Procházka.

slovakia

left justify in out

UFC fighter ukázal, že má veľké srdce. Svoju skúsenosť detailne popísal v rozhovore pre server kaocko.cz. „V našej partii máme spoločného kamaráta, Šimon Salajka je z Moravskej Novej Vsi. Ešte v ten večer, keď sa to stalo, telefonoval, že sa u nich prehnalo tornádo a či neprídeme pomôcť, tak sme išli,“ vyjadril sa.

 

 

„Opravovali sme strechu, väzba bola dobrá ale niektoré škridly boli úplne na kašu. Polovica obce bola zasiahnutá ľahšie, druhá bola totálne zničená. Kamarát bol ešte celkom v pohode, odnieslo mu to polovicu strechy. Videl som námestie, kostol a stromy, všetko bolo zničené, hrôza. Toto som nikdy nevidel. V Japonsku som zažil nástup hurikánu, ktorý všetkým lámal, ale toto? Tu som to nezažil osobne, ale vidieť tie následky, to je masaker,“ pokračoval.

 

 

Bojovník UFC v rozhovore dodal, že na pomoc vyrazili desiati a v postihnutej obci strávili dva dni. Miestni si podľa jeho slov pomoc od „cudzincov“ veľmi vážia a apeloval na ľudí, aby obyvateľom pomohli aj finančne.

 

Procházka momentálne nezaháľa a po úspešných vystúpeniach v najväčšej MMA organizácii na svete sa pripravuje na ďalší zápas, ktorý zatiaľ nie je oficiálne oznámený, hovorí sa však o súboji s Aleksandarom Rakicom, ktorý českého bojovníka otvorene vyzval, hoci má Procházka sľúbený zápas o titul v poloťažkej váhe proti šampiónovi Janovi Blachowiczovi.

 

 

„Hlavný zápas týždeň pred alebo týždeň po UFC 267, ktorý sa koná v Abú Dabí. Jirko, ty a ja. Už žiadne reči o tom, že ten hovoril to a to. Minulosť je minulosť, poďme na to,“ napísal na svoj twitterový profil Rakic.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies