Pred Petrom Saganom stojí ďalšia výzva, na týchto pretekoch sa predstaví po prvý raz

NETKY.SK • 24 Október 2019, 18:31 • 2 min
Pred Petrom Saganom stojí ďalšia výzva, na týchto pretekoch sa predstaví po prvý raz

MILÁNO - Rok 2020 bude pre slovenskú cyklistiku zaujímavý nielen z pohľadu OH v Tokiu. Náš najúspešnejší pretekár Peter Sagan sa po španielskej Vuelte a francúzskej Tour de France premiérovo predstaví na talianskej klasike Giro d'Italia. Oznámil to vo štvrtok počas oficiálnej prezentácie trasy pretekov v Miláne.

slovakia

left justify in out

Giro je jediná z troch Grand Tours, na ktorej sa Sagan ešte nezúčastnil. V poradí 103. ročník podujatia odštartuje 9. mája časovkou jednotlivcov v Budapešti a vyvrcholí 31. mája v Miláne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Viva il @giroditalia!

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Sagan (@petosagan),

 

"Ak sa dovtedy nič nestane, v máji 2020 budem prvýkrát štartovať na Gire. Uvidíme, čo prinesú prvé tri etapy v Maďarsku. Je skvelé, že budem môcť pretekať tak blízko od slovenských hraníc. Som presvedčený o tom, že sa na mňa príde pozrieť veľa slovenských fanúšikov a počas celej trate ich bude počuť," uviedol Sagan, ktorý sa v doterajšej kariére zúčastnil na dvanástich podujatiach Grand Tour.

 

Osemkrát štartoval na Tour de France (2012-2019) a štyrikrát na španielskej Vuelte (2011, 2014, 2015, 2018). Na Tour si pripísal dvanásť etapových triumfov a tento rok získal rekordný siedmy zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže, na cestách si pripísal štyrikrát etapové vavríny.

 

img

 

Sagan priznal, že Taliansko je jeho "srdcovka". "Takmer každý rok štartujem na pretekoch Tirreno-Adriatico, na talianskych cestách často trénujem. Taliansko malo v mojom srdci vždy špeciálne miesto. V roku 2008 som tu získal prvý titul majstra sveta v cross country, keď som sa venoval ešte predovšetkým horskej cyklistike. Počas profikariéry som dlhé roky jazdil za talianske tímy," dodal trojnásobný majster sveta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Follow the peloton 🚴‍♂ #TirrenoAdriatico #NamedSport

Príspevok, ktorý zdieľa Tirreno Adriatico (@tirreno_adriatico),

 

Po oznámení štartu na Gire bolo otázne, aký súťažný model zvolí Sagan na nasledujúci ročník, keďže ide o olympijský rok a preteky s hromadným štartom v Tokiu sú na programe len sedem dní po skončení Tour De France. Sagan sa v uplynulých rokoch navyše pravidelne predstavoval na jarných klasikách, ktoré vrcholia krátko pred štartom Gira.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies