Niagarské vodopády sa zahalili do ľadu. Návštevníkom sa ponúkol krásny pohľad

NETKY.SK • 22 Február 2021, 16:11 • 2 min
Niagarské vodopády sa zahalili do ľadu. Návštevníkom sa ponúkol krásny pohľad

Zážitok na nezaplatenie zažije v týchto dňoch každý návštevník Niagarských vodopádov. Tie totiž tento rok pre nízke teploty zamrzli!

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters. Svetoznáme vodopády, ktoré ležia na americko-kanadskej hranici, obalí ľad takmer každý rok.

 

V skutočnosti však nikdy nezamrznú, ide iba o akúsi prírodnú ilúziu. Tá však návštevníkom pripraví nezabudnuteľný zážitok.  

 

 

„V priebehu obzvlášť nízkych teplôt sa začne z hmly a striekajúcej vody tvoriť ľadová vrstva na miestach, kde sa zdá, že voda stojí. V skutočnosti ale prúdi pod vrstvami ľadu,“ uviedla organizácia Niagara Parks.

 

Ilúzia zamrznutých vodopádov tak každoročne pritiahne tisíce zvedavcov, ktorých neodradí ani tuhá zima a teploty hlboko pod nulou.

 

V priebehu minulého víkendu si to však návštevníci skutočne užili. Okrem krásneho počasia sa nad vodopádmi vytvorila aj dúha, ktorá scenérii dodala ešte viac kúzla.

 

 

Tento rok zo Spojených štátov hlásia rekordne nízke teploty, ktoré netradične namerali už aj na juhu krajiny.

 

V priebehu minulého týždňa sa v Texase ocitli pre tuhú zimu milióny ľudí bez elektriny. Extrémne počasie je spôsobené prílivom arktického vzduchu z Kanady, ktoré v krajine spôsobuje značné problémy aj v doprave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies