Rezort financií by mal v budúcom roku hospodáriť so sumou 484 miliónov eur

NETKY.SK • 5 Október 2016, 12:41 • 2 min
Rezort financií by mal v budúcom roku hospodáriť so sumou 484 miliónov eur

BRATISLAVA - Ministerstvo financií (MF) SR by malo mať v budúcom roku k dispozícii viac finančných prostriedkov. Celkové výdavky rezortu by mali v budúcom roku dosiahnuť 484 miliónov eur, pričom výdavky štátneho rozpočtu by mali dosiahnuť 346 miliónov eur, zdroje EÚ by mali byť vo výške 103 miliónov eur a príslušné spolufinancovanie zo štátneho rozpočtu by malo dosiahnuť sumu 35,2 milióna eur. Výdavky kapitoly zo štátneho rozpočtu na rok 2017 tak v porovnaní so schváleným rozpočtom na rok 2016 rastú o 30,7 mil. eur, čo predstavuje zvýšenie o 9,74 %. Vyplýva to z návrhu rozpočtu na rok 2017, ktorý dnes schválila vláda s pripomienkou.

slovakia

left justify in out

Výdavky na finančnú správu by mali v budúcom roku predstavovať 213 miliónov eur, čo predstavuje pokles o 2,92 %. "Od roku 2017 sem patria len výdavky na bežný výkon funkcií finančnej správy, bez výdavkov na prevádzku a rozvoj informačných systémov, ktoré sú rozpočtované v novom medzirezortnom programe Informačné technológie financované zo štátneho rozpočtu," priblížilo MF SR s tým, že vývoj výdavkov na túto oblasť ovplyvnil najmä rast osobných výdavkov z dôvodu valorizácie platov v roku 2016 a dorovnanie osobných výdavkov Finančného riaditeľstva (FR) SR do výšky predchádzajúcich rokov, rozpočtovanie výdavkov na rozšírené kompetencie finančnej správy ako orgánu dozoru nad hazardnými hrami vyplývajúce z novely zákona o hazardných hrách a presun výdavkov do medzirezortného programu Informačné technológie financované zo štátneho rozpočtu.

 

Na financovanie Informačnej spoločnosti a Informačných technológií by malo ísť v budúcom roku 218,6 milióna eur a do inštitucionálnej podpory a kontroly by malo smerovať takmer 52 miliónov eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies