Rezort diplomacie spustil už tretí ročník Letnej školy diplomacie Štefana Osuského

NETKY.SK • 26 Jún 2023, 13:30 • 2 min
Rezort diplomacie spustil už tretí ročník Letnej školy diplomacie Štefana Osuského

Letnú školu diplomacie Štefana Osuského (LŠDŠO) otvoril dnes, 26. júna 2023 v Bratislave, jej čestný prezident Ivan Korčok. Bývalý minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky vyhlásil, že projekt nielen vytvára priestor na oboznámenie sa so slovenskou diplomaciou a jej cieľmi, ale šíri tiež odkaz Štefana Osuského, jednej z jej najvýraznejších postáv.

slovakia

left justify in out

„Dnešná generácia 20-tnikov a 30-tnikov jedného dňa povedie nielen našu zahraničnú službu, ale aj našu spoločnosť. Je teda v našom záujme, aby bola pripravená, rozhľadená a zorientovaná, k čomu, a o tom nemám najmenšie pochybnosti, prispeje aj táto letná škola. Často počúvame, že mladí by sa mali na Slovensko vrátiť a aj o tom je tento projekt. Verím preto, že účastníčky a účastníkov takáto skúsenosť osobne aj profesijne obohatí a možno aj nasmeruje k službe pre Slovensko,“ vyhlásil I. Korčok.

 

img

 

Vedúca projektového tímu LŠDŠO a absolventka prvého ročníka Barbora Mrázová priblížila, že dvadsať účastníčok a účastníkov čaká od 25. júna do 1. júla 2023 intenzívny akademický a spoločenský program vrátane návštevy Kancelárie prezidenta SR, Úradu vlády SR, Ministerstva obrany SR a ďalších domácich a medzinárodných inštitúcií. „Letnú školu tvoria mladí pre mladých a práve to je dôvodom jej úspechu. Je to možnosť stretnúť sa, navzájom sa inšpirovať a vytvoriť komunitu ľudí, ktorí zdieľajú spoločné hodnoty a záujmy,“ doplnila B. Mrázová.

 

Projekt nesie meno Štefana Osuského (1889-1973), ktorý sa ako politik a diplomat významným spôsobom zaslúžil o vznik Československa a svojimi myšlienkami medzinárodnej spolupráce inšpiroval aj Roberta Schumana pri položení základov budúcej Európskej únie. Cieľom letnej školy je naštartovať diskusiu mladej generácie o zahraničnopolitických otázkach, ako aj formovať budúce líderky a lídrov verejného a politického života na Slovensku. Jej účastníčky a účastníci budú mať príležitosť získať podrobný pohľad na aktuálne medzinárodné témy a spoznať tiež najnovšie trendy a výzvy diplomacie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies