Film Cesta - netradičný príbeh youtuberky Lady Zika o ceste z tmy k zmyslu života

NETKY.SK • 8 November 2023, 11:00 • 2 min
Film Cesta - netradičný príbeh youtuberky Lady Zika o ceste z tmy k zmyslu života

Film s netradičnou tematikou bude mať v najbližších dňoch premiéru postupne v štyroch mestách Česka a Slovenska – v Prahe, Poprade, Banskej Bystrici a Bratislave.

slovakia

left justify in out

Cesta je sfilmovaným osobným príbehom Zuzany Šimkaninovej, alias Lady Zika – úspešnej youtuberky s viac ako 270 tisíc sledovateľmi. Práve obdobie, keď sa Zika vzdialila od svojej viery v Boha, v ktorej odmalička vyrastala a jej zmyslom sa stále viac stávala popularita na sociálnych médiách sa film snaží zachytávať.

V dokumente mladej autorky Viktórie Ižovej (ktorá stála aj za kamerou) nahliadneme do spomienok na šťastné detstvo, dráhu úspešnej influencerky, ktorou sa Zika snažila osamostatniť a nájsť si svoju vlastnú cestu, ale aj následné roky prázdna, smútku, osamotenia.

„Zažívala som úzkosti a samotu. Cítila som sa sama aj v miestnosti plnej ľudí. Na videách som sa smiala, no v súkromí som plakala a nevedela, čo ďalej,“ opisuje Zika svoje obdobie, keď sa vzdialila od Boha a myslela si, že v popularite a zábave sociálnych sietí nájde skutočné naplnenie.

Práve o tom prázdne, ktoré nastalo, keď stratila vieru a následnom nájdení nového pokoja, radosti, energie a naplnenia s Bohom sa snažila netradičným spôsobom vyrozprávať v životnom príbehu Cesta. Filmom sa snaží osloviť ľudí, ktorí majú podobné pocity vyhasnutia, straty zmysly života, naháňania sa za množstvom lákavých svetských cieľov, na ktorých konci aj tak prichádza opäť len smútok a frustrácia...

Meno Lady Zika sa dnes stále viac ako so zábavnými videami na youtube spája s rôznymi kresťanskými akciami po celom Česku aj Slovensku. Moderuje, podáva svoje svedectvá o tom, ako Boh opätovne vstúpil do jej života, svojím obsahom na sociálnych médiách sa snaží ľudí povzbudiť k tomu, že skutočné a trvalé naplnenie, spokojnosť a nádej v živote existuje – vo vzťahu s Bohom.

V poslednom období si za tento svoj „obrat“ vyslúžila aj rôzne prudké a nelichotivé reakcie v mediálnom svete, no nič neľutuje. „Našla som pokoj a radosť, ktorú vám žiadny mediálny úspech v tomto svete nemôže dať,“ dodáva Lady Zika.

Jej sfilmovaný životný príbeh pod názvom Cesta bude mať premiéru v Prahe 11. novembra (na Erbenovej ul.), v Poprade v Kine Tatran 14. novembra, v Banskej Bystrici v priestoroch Múzea SNP 17. novembra a v Bratislave v Kino Film Europe v Pistoriho paláci 18. novembra. Vstup je zdarma, je však potrebné zarezervovať si miesto TU.
 
  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies