Navaľného stav sa zhoršuje, stráca city v rukách a nohách

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 12:57 • 2 min
Navaľného stav sa zhoršuje, stráca city v rukách a nohách

Zdravie uväzneného kritika Kremľa Alexeja Navaľného sa zhoršuje. Podľa právnika Vadima Kobzeva má vysunuté dve platničky a Navaľnyj začína strácať cit v nohách a rukách.

slovakia

left justify in out

Navaľnyj, ktorého súd poslal na dva a pol roka do trestaneckej kolónie, má podľa právnika Vadima Kobzeva dve vysunuté platničky. „Alexej chodí sám. Pri chôdzi cíti bolesť. Je veľmi znepokojujúce, že jeho ochorenie sa jasne zhoršuje v zmysle, že stráca cit v nohách, dlaniach a zápästiach," napísal na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter Kobzev, ktorý Navaľného navštívil v stredu. S informáciou prišiel web BBC.

Štyridsaťštyriročného Navaľného už v tomto týždni presunuli na zdravotné oddelenie väzenia s príznakmi respiračného ochorenia. Sťažoval si pritom na pretrvávajúci kašeľ a zvýšenú teplotu. Navaľnyj tiež ešte minulý týždeň začal držať protestnú hladovku požadujúc riadnu liečbu pre akútnu bolesť chrbta a nôh. 

 

 

Navaľného právnici ho navštevujú vo väzbe a pomáhajú mu zverejňovať príspevky na sociálnych médiách. Podľa nich v 
V pondelok Navaľnyj prostredníctvom Instagramu jeho návštevam vo väzbe informoval, že v trestnej kolónii, kde ho väznia, už troch ľudí z jeho jednotky previezli do nemocnice s tuberkulózou. Ruská väzenská správa  však toto tvrdenie odmieta.

 


V trestnej kolónii skončil Navaľnyj po tom, ako ho vo februári odsúdili na 2,5 roka väzenia za to, že počas zotavovania sa z otravy v Nemecku podľa súdu porušil pravidlá podmienečného odsúdenia z roku 2014. Vtedy mu dali za vinu spreneveru, ktorá však bola podľa Navaľného vyfabrikovaná. Odsúdenie je vo svete vnímané ako politicky motivované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies