Hviezda IAF proti Monstrovi? "Poďme porovnať legendu s naším šampiónom," hovorí Píno

NETKY.SK • 25 September 2023, 18:00 • 2 min
Hviezda IAF proti Monstrovi? "Poďme porovnať legendu s naším šampiónom," hovorí Píno

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Legendárny český MMA bojovník Petr „Monster“ Kníže bude jedným z účastníkov RFA x IAF Special Title Night v Prahe. Doposiaľ nebol oficiálne oznámený jeho súper, no ešte pred RFA 12 v Považskej Bystrici na tlačovej konferencii padlo niekoľkokrát meno Steven Krt.

slovakia

left justify in out

Šampión IAF vo welterovej váhe je tomuto zápasu otvorený a sám promotér Petr „Píno“ Ondruš je tomuto súboju naklonený. Turnaj prebehne 11. novembra v Prahe a vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.cz.

 

Štyri výhry v rade a šampiónsky opasok

 

Steven Krt patril počas svojej amatérskej kariéry k jedným z najväčších nádejí českého MMA vo svojej váhe. Ako to už ale v profesionáloch chodí, treba si dávať veľký pozor na červené políčka a predovšetkým na začiatku kariéry, keď si bojovníci budujú skóre. Krtovi nevyšli úvodné dva zápasy, no vzápätí nabehol na vlnu 4 výhier v rade a v poslednom súboji získal titul šampióna IAF proti Františkovi Bočáňovi.

„Som čerstvý šampión. Moje ciele sú také, že chcem naozaj veľký zápas a skutočnú výzvu. V amatéroch sa mi darilo, ale začínal som profesionálnu kariéru s dvomi prehrami. Teraz mám v profi štyri víťazstvá a chcel by som teraz už väčší zápas a urobím pre to maximum,“ vyjadril svoju túžbu na tlačovej konferencii.

 

Vzápätí sa ho promotér RFA Boris Marhanský spýtal, či má na mysli nejaké konkrétne meno, na čo Krt pre mnohých prekvapivo povedal meno českej legendy: „Niečo mi tu bolo naznačené a to bol Petr Monster Kníže. To je naozaj veľká výzva. K tomu človeku mám obrovský rešpekt a dalo by sa povedať, že je vo veku môjho otca. Keby som mal tú česť zápasiť s ním, tak by som do toho určite išiel.“

 

Všetko je v rukách Knížeho

 

K potenciálnemu zápasu Krt vs. Kníže sa hneď vyjadril aj Petr Ondruš, ktorému sa tento nápad pozdával a sám ho podporil. „Boris [Marhanský] hovoril, že Pert Monster Kníže zatiaľ nemá súpera. Ja hovorím, máme tu nášho šampióna. Poďme porovnať legendu všetkých legiend, najtvrdšiu hlavu sveta Petra Knížeho s naším šampiónom, ktorý má štyri výhry v rade. Nemôžem povedať, že by to bolo jednoznačné, že by súčasný šampión Steve šiel zlikvidovať Monstra. Pokiaľ by Steven na to kývol a sám Monster na to povedal, že by do toho šiel, tak podľa mňa by to vôbec nebol zlý zápas,“ predikuje promotér IAF Ondruš.

Steven Krt, Petr Ondruš aj Boris Marhanský s týmto súbojom vyjadrili súhlas, takže loptička je na strane legendárneho Monstra, ktorý stále nemá potvrdeného súpera na Prahu. Určite ním nebude Jozef Wittner, ktorý sa predstaví až na decembrovom RFA 14 v Košiciach. Či túto výzvu Kníže prijme a uvidíme jeho duel so šampiónom IAF, sa dozvieme už čoskoro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: IAF
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies