V priestoroch bývalej Základnej školy v Topoľčanoch vzniklo Centrum environmentálnej výchovy

NETKY.SK • 15 Jún 2023, 15:15 • 2 min
V priestoroch bývalej Základnej školy v Topoľčanoch vzniklo Centrum environmentálnej výchovy

Topoľčany - V nevyužívaných priestoroch bývalej základnej školy na Gagarinovej ulici v Topoľčanoch vzniklo nové Centrum environmentálnej výchovy. Otvorené je od stredy 14. júna a slúžiť bude najmä pre žiakov základných a materských škôl, informovala primátorka Topoľčian Alexandra Gieciová. Projekt bol financovaný z prostriedkov Environmentálneho fondu.

slovakia

left justify in out

Z celkových nákladov na jeho vybudovanie 204.464 eur predstavovala dotácia sumu 186.649 eur. Na ploche vyše 281 metrov štvorcových vznikli moderné učebne, v ktorých sa žiaci hravou a interaktívnou formou dozvedia viac o fungovaní rôznych ekosystémov, prírodných procesov aj o úlohe človeka v nich. Jednotlivé prvky sú navrhnuté tak, aby ich používanie bolo pútavé, intuitívne, aby zahŕňalo online aj offline aktivity a interakciu medzi deťmi. Zároveň sú modulárne, takže ich bude po určitom čase možné obmeniť za nové a neopozerané s minimálnymi finančnými nákladmi. Viaceré prvky sú vytvorené na mieru pre mesto Topoľčany, skonštatovala primátorka. Centrum environmentálnej výchovy ako neformálny doplnok k školskému systému vzdelávania umožní hravou a zaujímavou interaktívnou formou zvýšiť environmentálne povedomie pre široké spektrum ľudí. Prioritne je určené pre žiakov základných a materských škôl, po adaptácii bude mesto pracovať na jeho otvorení aj pre verejnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies