REPORTÁŽ: Predseda strany Smer-SD priblížil 3 oblasti, v ktorých bude strana spolupracovať spoločne s odborármi

NETKY.SK • 9 Júl 2019, 16:10 • 2 min
REPORTÁŽ: Predseda strany Smer-SD priblížil 3 oblasti, v ktorých bude strana spolupracovať spoločne s odborármi

BRATISLAVA - Po dnešnom stretnutí s Konfederáciou odborových zväzov (KOZ) sa predseda strany Smer-SD Robert Fico vyjadril, že so spoluprácou s odbormi na Slovensku je spokojný. Tá by sa mala do budúcnosti zamerať najmä na rast miezd, klimatické zmeny a čoraz vyššou mierou automatizácie vo výrobe.

slovakia

left justify in out

Rast miezd bude podľa slov Roberta Fica jednou z tém, ako udržať sociálny štát. Týka sa to napríklad aj minimálnej mzdy, ktorá by podľa Fica mala rásť. "Sme na úrovni 520 eur a výkon ekonomiky nás oprávňuje, aby sme hovorili o ďalšom výraznom zvyšovaní," vyjadril sa Fico. Okrem iného by ho potešilo, keby sa táto hranica priblížila ku 600 eurám. 

 

img

 

Druhou oblasťou spolupráce strany s odborármi budú klimatické zmeny a podmienky ľudí na pracoviskách, treťou digitalizácia a automatizácia výroby. Predseda Smeru vyzval následne odborárov, aby sa podieľali na tvorbe volebného programu strany. "My aj odborári si myslíme, že to čo bolo dosiahnuté, treba chrániť zubami-nechtami. Toto bude aj naša úloha po parlamentných voľbách bez ohľadu na to, kde sa budeme nachádzať my a odbory." 

 

img

 

Fico okrem iného na tlačovej konferencii vyzval ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú (Smer-SD), aby mu vysvetlila, čo je podstatou projektu stratifikácie slovenských nemocníc. Doteraz sa vraj pre ním nevyjadrila, čo je cieľom, a aké riziká sú so zavedením stratifikácie spojené. 

 

"Ak nás niekto presvedčí, že stratifikácia je užitočná, dobrá reforma, všetkými desiatimi ju podporíme. Ale ak jej jediným výsledkom rušenie nemocníc, ako politický líder strany mám určitú mieru zodpovednosti," vyhlásil predsedu Smeru.

 

img

 

Fico reagoval aj na Blahove vyjadrenia na adresu Európskej únie (EÚ).  problém v nich nevidí. Blaha sa pre ne dostal do sporu s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD). Predseda vlády v máji vyhlásil, že odmieta, aby sa Blaha vyjadroval o predstaviteľoch EÚ ako o lúzroch či o EÚ ako o organizácii, ktorá nenávidí ľudí a tento región. 

 

"Nechajme politikov, aby sa niekedy vyjadrovali aj expresívnejšie," reagoval Fico a doplnil, že EÚ uznáva. "Je to náš životný priestor, to neznamená, že niekto nemôže mať kritický pohľad," uzavrel.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies