Rekonštrukcia Angels arény v Košiciach je v záverečnej fáze

NETKY.SK • 22 Marec 2023, 11:30 • 2 min
Rekonštrukcia Angels arény v Košiciach je v záverečnej fáze

KOŠICE - Rekonštrukcia Angels arény sa dostala do záverečnej fázy. Mesto Košice a zhotoviteľ začali v utorok (21. 3.) preberacie konanie. Ak nenastanú žiadne problémy, športové kluby budú môcť vynovenú halu využívať na svoje zápasy a tréningy už počas tohto leta. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

"Po spustení kolaudačného konania budeme musieť halu pripraviť na užívanie a popri tom získať povolenia napríklad od regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Je pred nami ešte niekoľko týždňov príprav, aby sme mohli halu vybaviť všetkým potrebným a spustiť do užívania. Musíme schváliť aj prevádzkový poriadok," spresnil primátor Jaroslav Polaček. Mesto chce zrevitalizovať aj okolie športovej haly. Verí, že sa to podarí najneskôr na budúci rok.

 

img

 

Vynovená Angels aréna by mala poskytnúť veľmi dobré podmienky na športové tréningy a súťaže. Slúžiť by mala aj na kultúrno-spoločenské akcie. Ako uviedol vedúci oddelenia športu a mládeže Mário Švec, tento športový stánok treba vnímať ako viacúčelovú multifunkčnú športovú halu, kde sa počas rekonštrukcie zvýšila aj kapacita jej zázemia a šatňové priestory.

 

"Na novej palubovke sú nakreslené čiary pre päť základných športov, čo nám vyplýva zo zmluvy s Fondom na podporu športu. Okrem basketbalu, na ktorý sme boli v tejto hale zvyknutí, by sa tu mali hrať volejbal, florbal, futsal či hádzaná. Halu budú využívať aj školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a mládežnícke kluby," skonštatoval.

 

img

 

So stavebnými prácami začali vlani vo februári. Pôvodný termín dokončenia rekonštrukcie na základe zmluvy bol august 2023. Rekonštrukcia stála celkovo 3,1 milióna eur. Na jej výstavbu získalo mesto dotáciu z Fondu na podporu športu v sume 1,25 milióna eur. Zvyšok bol financovaný z mestského rozpočtu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies