Nový program vlády sa sústreďuje aj na doteraz neriešené problémy

NETKY.SK • 28 Apríl 2020, 16:01 • 2 min
Nový program vlády sa sústreďuje aj na doteraz neriešené problémy

Na Slovensku žije 450.000 ľudí so zdravotným postihnutím a veľká časť z nich sa nachádza v zlej ekonomickej a spoločenskej situácii. Súčasná vláda však chce priniesť zmenu. Uviedol to počas rozpravy k programovému vyhláseniu vlády poslanec OĽaNO Dominik Drdul.

slovakia

left justify in out

Podľa slov poslanca Dominika Drdula zdravotne postihnutí ľudia bojujú s nezamestnanosťou, neflexibilným vzdelávacím systémom či zlým zdravotným stavom bez možnosti, aby sa o ich problémoch niekto dozvedel. "Mnohým sa z dôvodu slabej úrovne inkluzivity a prístupnosti informačných platforiem nedostávajú relevantné informácie, čo zväčšuje ich hendikep a zároveň úroveň ich vyčlenenia," upozornil Drdul.

 

img

Dominik Drdul skladá poslanecký sľub

 

Cieľom PVV je zlepšiť aktuálny stav

Predchádzajúce vlády sa podľa neho týmto problémom nevenovali. "Právo na vzdelanie bolo a je veľmi hrubo porušované a už vôbec nie je poskytované každému rovnako tak, ako to vyžadujú medzinárodno-právne záväzky," podotkol Drdul s tým, že PVV novej vlády chce tieto krivdy napraviť. "Základným faktorom zmeny sú ľudia, ktorí v systéme pracujú. Učiteľom sme toho veľmi veľa dlžní a snáď sa nám v nasledujúcom volebnom období podarí tento dlh znížiť," podotkol Drdul.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dominik Drdul (@dominik_drdul),

 

"Vláda zmeny"

Podľa neho čaká vládu veľa práce vo viacerých oblastiach. "O to viac sa teším, že táto vláda chce byť vládou zmeny a chce byť vládou aj pre ľudí, ktorí boli na okraji väčšinového záujmu," povedal Drdul.PVV podľa jeho slov myslí na zdravotne postihnutých. "Som rád, že vláda akceptovala aj moje pripomienky a nevyradila počas rokovania z finálneho znenia kroky ako efektívna podpora zamestnávania, vzdelávania, zvýšenie konkurencieschopnosti na trhu práce či zavedenie inštitútu asistenta pracovného začlenenia," vymenoval Drdul.

 

img

 

Vláda sa zaviazala zrušiť nezmyselné zákony

Okrem toho sa vláda podľa jeho slov zaviazala zrušiť nezmysly, ako napríklad naviazanie výkonu činnosti chránenej dielne na konkrétne priestory. "Schvaľujem, že vláda rozšírila okruh svojho záujmu o témy, ktoré predtým trápili málokoho, a začlenila do programu reformu duševného zdravia či pomoc obetiam domáceho násilia," dodal Drdul.

 

img

Spojená škola na ulici Dominika Tatarku v Poprade

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona